Hindistan’da Maoistler Siyasi Parti Konvoyuna Saldırdı: En Az 23 Ölü

Hindistan'da bir siyasi parti konvoyuna Maoist militanlar tarafından düzenlenen saldırıda en az 23 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hindistan'ın merkezinde yer alan Chhattisgarh eyaletinde, Maoist militanlar tarafından siyasi parti liderleri ve destekçilerinin konvoyuna düzenlenen saldırıda en az 23 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Militanların, Chhattisgarh eyaletinin başkenti Raipur'un 345 kilometre güneyindeki Sukma bölgesinde pusuya düşürdükleri konvoyun hızını yola devirdikleri ağaçlarla kestikleri, ardından da yola önceden yerleştirdikleri mayını patlattıkları kaydedildi. Mayının patlamasının ardından konvoya uzun namlulu silahlarla ateş açan ve yaklaşık 200 kişi oldukları tahmin edilen militanların, Hindistan Kongre Partisi yerel liderlerinden Mahendra Karma'nın da aralarında bulunduğu en az 23 kişiyi öldürdükleri belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'da oldukça aktif olan ve Kast sistemine karşı fakirlerin haklarını savunduklarını iddia eden Maoist militanlar tarafından siyasi konvoya düzenlenen saldırıdaki ana hedefin, siyasi parti liderlerinden Nandkumar Patel olduğunun düşünüldüğü kaydedildi. Hindistan Kongre Partisi Başkanı Sonia Gandhi'nin, saldırıyı Hindistan'ın demokratik sistemine karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendirerek kınadığı bildirildi.

En az 23 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen saldırının ardından, Başbakan Mammohan Singh ile acil olarak bir araya gelen Gandhi'nin saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü, 'Doğal olarak, şok olduk. Politikaya katılan sıradan insanlara saldırılması alçakça' ifadeleriyle dile getirdiği kaydedildi. Başbakan Singh'in de saldırının ardından yaptığı açıklamada, Hükümet tarafından, gerekli olan her türlü yardımın yapılacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile