Hindistan'da Nipah Virüsü Alarmi Açiklamasi 2 Ölü

Hindistan'da Nipah Virüsü Alarmi Açiklamasi 2 Ölü

Hindistan’da yarasa ve domuzlarin tasidigi Nipah virüsü nedeniyle 2 kisinin hayatini kaybettigi, temasli oldugu belirlenen 706 kisiye ise test yapildigi belirtildi.

Hindistan’da Nipah virüsü nedeniyle yetkililer alarma geçti. Ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde 30 Agustos’tan bu yana iki kisinin hayatini kaybetmesinin ardindan virüsün yayilmasini önlemek için 9 köyde okullar, is yerleri kapatildi, toplu tasima seferleri ise askiya alindi. Biri çocuk 3 kisinin hastanede tedavisi devam ederken, temasli oldugu belirlenen 153’ü saglik çalisani 706 kisiye test yapildigi belirtildi.

Eyalet Basbakani Pinarayi Vijayan yaptigi açiklamada, test yapilan temasli sayisinin artabilecegini ve karantina merkezleri olusturulacagini söyledi.

Vijayan, ilk vakanin tespit edildigi Kozhikode bölgesinde yasayanlara 10 gün boyunca toplu alanlara gitmemeleri çagrisinda bulundu.

Eyalet Saglik Bakani Veena George ise yaptigi açiklamada, "Enfekte kisilere temas edenleri takip etmeye ve semptomlari olan herkesi izole etmeye odaklaniyoruz” dedi.

Nipah virüsü Malezya ve Singapur’da ilk kez 1999’da domuz çiftliklerinde çalisanlarda görülmüstü. Insanlara yarasa veya domuzlardan bulasarak yayilabilen virüs, dogrudan temas yoluyla ya da gidalarin tüketilmesiyle de bulasabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile