Hindistan'da Yildirim Düstü Açiklamasi 20 Ölü

Hindistan'da Yildirim Düstü Açiklamasi 20 Ölü

Hindistan’in Bihar eyaletinde yildirim düsmesi sonucu 20 kisi hayatini kaybederken, Rajasthan eyaletinde ise Muson yagmurlarinin neden oldugu sel felaketinde 4 çocuk hayatini kaybetti, ana tren istasyonu sular altinda kaldi.

Hindistan’in Bihar eyaletinde yildirim düsmesi sonucu 20 kisinin hayatini kaybettigi açiklandi. Yetkililer eyaletin kuzey kesimlerinde bugün ve yarin gök gürültülü saganak yagis beklendigini belirtti.

Bihar Eyalet Basbakani Nitish Kumar, hayatini kaybedenlerin ailelerine 400 bin rupi (yaklasik 5 bin dolar) maddi yardim yapilacagini duyurdu.

Rajasthan’da 4 çocuk hayatini kaybetti

Hindistan’da etkili olan Muson yagmurlari nedeniyle Rajasthan eyaletinin Jodhpur sehrinde 4 çocugun bogularak hayatini kaybettigi bildirildi.

Polis hayatini kaybeden çocuklarin kimlikleri Anita (15), Sanju (16), Pintu (12) ve Kishore (12) oldugunu açikladi.

Rajasthan Eyalet Basbakani Ashok Gehlot, hayatini kaybeden çocuklarin ailelerine bas sagligi dileyerek, her bir aileye 500 bin rupi (6 bin 260 dolar) maddi yardim yapilacagini duyurdu. Gehlot, halki Muson yagmurlari nedeniyle dikkatle olmaya çagirdi.

Ayrica Jodhpur sehrinde Muson yagmurlarinin neden oldugu sel felaketinde araçlarin sürüklendigi ve ana tren istasyonunun sular altinda kaldigi bildirildi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (MeT) Muson yagmurlarindan en çok etkilenen sehirlerin, Jaipur Ajmer, Sawai Madhopur, Rajsamand, Dungarpur, Banswara, Kota, Sirohi, Jodhpur, Chittorgarh, Pali, Nagaur ve Jalore oldugunu açikladi.

MeT Merkez Müdürü Radheyshyam Sharma, persembe ve cuma günleri eyaletin bazi bölgelerinde Muson yagmurlarinin kademeli olarak azalacaginin tahmin edildigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile