Hindistan'daki Toprak Kaymalarinda 5 Kisi Hayatini Kaybetti

Hindistan'in batisinda muson yagmurlarinin sebep oldugu toprak kaymalarinda 5 kisi hayatini kaybetti.

Hükümet yetkililerinin yaptigi açiklamada, ülkenin batisindaki Maharastra eyaletinde mahsur kalan binden fazla kisi için kurtarma çalismalari yapildigi bilgisine yer verildi.

Bölgede görev yapan Nidhi Chaudhary, toprak kaymalari nedeniyle ölen 5 kisinin, eyaletin Raigad bölgesindeki 3 toprak kaymasinda yasamini yitirdigini söyledi.

Yagmurlarin yavasladigini ve su seviyelerinin düstügünü belirten Chaudhary, kötü etkilenen bölgelere erisimin güç oldugunu ve bunun kurtarma operasyonlarini engelledigini kaydetti.

Öte yandan yerel basinda çikan haberlere göre, Hindistan'in dogusundaki Shivaji Nagar bölgesinde siddetli yagislarin ardindan bir ev çöktü, iki kisi öldü ve sekiz kisi yaralandi.

Ratnagiri sehrinde ise dün siddetli yagislarin ardindan tepelik alanlardan 200 kisi kurtarildi. 70 bin kisiye ev sahipligi yapan sahil kasabasi Chiplun'da bölgenin yarisindan fazlasi sular altinda kaldi.

Ratnagiri bölge yöneticisi B.N. Patil, kurtarma operasyonlari için ordu, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü'nden yardim istedigini söyledi.

Hindistan donanmasindan yapilan açiklamada, mahsur kalan kisileri tahliye etmek için bölgeye helikopterlerin sevk edildigi ve botlarla kurtarma ekipleri gönderildigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile