Hindistan'i Sel Ve Heyelan Vurdu Açiklamasi 36 Ölü

Hindistan'i Sel Ve Heyelan Vurdu Açiklamasi 36 Ölü

Hindistan’in Maharashtra eyaletinin Raigad bölgesinde muson yagmurlarinin yol açtigi toprak kaymalari nedeniyle 36 kisi hayatini kaybetti.

Hindistan’da batisinda etkili olan muson yagmurlari, sel ve toprak kaymalarini beraberinde getirdi. Maharashtra eyaletinin Raigad bölgesinde araliksiz yagan yagmurun yol açtigi toprak kaymalari nedeniyle 36 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Bölgede çok sayida kisinin de mahsur kaldigi, tahliye edilmeleri için helikopterler kullanildigi aktarildi. Yetkililer, mahsur kalanlara kurtarma ekipleri gelene kadar çatilara ya da yüksek yerler çikmalari çagrisinda bulundu. Elektrik kesintilerinin de yasandigi eyalet genelinde büyük maddi hasar olustugu belirtildi. Eyaletin baskenti Mumbai’ye yaklasik 250 kilometre uzakliktaki Ratnagiri’deki Chiplun’in bazi bölgeleri de sular altinda kaldi. Vashishti Nehri’nde yükselen su seviyesi yollari ve evleri sular altinda birakti. Deniz Kuvvetleri, yerel yardim ekipleri, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) eyalet genelinde sel ve toprak kaymalarindan etkilenen bölgelere sevk edildi. Meteoroloji servisi, eyaletteki bazi bölgeler için önümüzdeki birkaç gün siddetli yagislarin devam edecegini belirten kirmizi uyari yayinladi.

Hindistan medyasi Maharashtra eyaletinde Temmuz ayinda son 40 yilin en siddetli yagisinin etkili oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile