Hindistan Ve Pakistan Terörle Mücadele İçin ‘Kırmızı Hat’ Kuruyor

Hindistan ile Pakistan, terörle mücadele için bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla iki ülke arasında ‘kırmızı hat’ kurulmasında konusunda firik birliğine varıldığını duyurdu.

Hindistan ile Pakistan, terörle mücadele için bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla iki ülke arasında ‘kırmızı hat’ kurulmasında konusunda firik birliğine varıldığını duyurdu.

    Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de dün başlayan Hindistan ve Pakistan içişleri bakanları düzeyindeki görüşmeler bugün sonuçlandı. Taraflar iki gün devam eden görüşmeler sonrası ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride yer alan maddeler arasında, “iki ülkenin terörle mücadele için bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla içişleri bakanlıkları arasında ‘kırmızı hat’ kurulması” konusu yer aldı. Bildiride, terörizmin her türlü şekliyle mücadele ve bu tür suçların sorumlularının adalet önüne çıkarılmasının gerekliliğiyle ilgili taahhütlerini yinelendi. Uzmanlar, Yeni Delhi’de yapılan görüşmelerinin ana gündemi ‘iki ülke arasındaki güven eksikliğinin giderilmesi’ olduğu ifade ediyor.

    Görüşmede heyetlere Hindistan İçişleri Bakanı Gopal Krishna Pillai ve Pakistanlı mevkidaşı Chaudhary Gamar Zaman başkanlık ediyor. Zaman, dün görüşme sonrası yaptığı açıklamada, toplantının çok olumlu geçtiğini söylemişti.     

    Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani‘ni, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile iki ülke kriket takımlarının dünya kupası karşılaşması yarım final oynayacağı 30 Mart‘ta bir araya geleceği açıklanmıştı. Hindistan-Pakistan içişleri bakanları toplantısının başbakanların görüşmesi öncesi yapılması açısından önem arz ettiği belirtiliyor.

    Nükleer güce sahip iki komşu ve ezeli rakip Hindistan ve Pakistan, 1947‘den bu yana üç savaş yaşadı. Pakistan ve Hindistan arasındaki barış görüşmeleri, Pakistan kaynaklı militanların 2008‘de Mumbai‘de 166 kişinin ölümüne yol açan saldırılan ile sekteye uğramıştı. Görüşmelerin yeniden başlaması için iki ülke liderleri geçtiğimiz yıl uzlaşmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile