Hipodromlarda Gece Yarışları Yaygınlaşıyor

Türkiye'de sadece 3 ilde gerçekleştirilen gece yarışlarının bu yıldan itibaren Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ hipodromlarında da yapılması planlanıyor.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yarışseverlerin özlem duyduğu gece yarışları yaygınlaşmaya başlıyor. At yarışı sektörünün geliştirilmesi için Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ hipodromlarında gece yarışları sistemi kurulması için alt yapı çalışmalarına ağırlık verildi.

Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 yarışlarına yarışseverlerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Son dönemde ülke genelindeki hipodromların iyileştirilmesine yönelik ciddi yatırımların yapıldığını belirten Kazoğlu, bu yıl Şanlıurfa'da da gece yarışlarının yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve Adana'da gece yarışlarının organize edildiğini hatırlatan Kazoğlu, bu yıl da Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'ın dahil edilmesinin planlandığını dile getirdi.
Gece yarışlarının yarışseverler için ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Kazoğlu, "Gece yarışlarının bu yılın yılın sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Çalışmalar hipodromlarda aralıklarla sürecek ve peyder pey tamamlanacaktır. Çalışmalar tamamlandığında hem gündüz hem de gece yarışları gerçekleştirilecek" dedi.

- At hastaneleri geliyor
Kazoğlu, hipodromlardaki ışıklandırma çalışmalarının yanı sıra atların bakımı konusunda ciddi anlamda önem taşıyan at hastanelerinin de kısa sürede hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Türkiye'de 11 at hastanesinin sektöre kazandırılacağını ifade eden Kazoğlu, şunları kaydetti:
"Bölgede yapılan en büyük at hastanelerinden birisi de Şanlıurfa'da olacak. Tüm hipodromlarda yapılması planlanan hastanelerin tamamı aynı standartlarda olacak. Yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip bu hastaneler modern ve büyük olacak. Bu konuda özellikle yetiştiricilere büyük bir hizmetin daha verileceğine inanıyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile