Hipokrat Heykeli Açıldı

Hipokrat Heykeli Açıldı

Muğla Belediyesi tarafından yaptırılan Hipokrat Heykeli 14 Mart Tıp Bayramında düzenlenen törenle açıldı.

Tıbbın Babası olarak bilinen Hipokrat 'ın heykelinin açılışına Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sumur Gazezoğlu, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı

Hipokrat Heykelinin hekimler için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, “Mesleğe başlamak için ettiğimiz Hipokrat yemininin kökleri yaklaşık 2 bin 400 yıla dayanıyor. Hipokrat Heykelinin bulunduğu meydanın çevresinde Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi ve Tabip Odası 'nın yer alması caddenin estetik değerinin arttırmasının yanında, bu bölgeye de ayrı bir anlam katıyor. Bu heykelin yapımını sağlayan Muğla Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün 'e tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi.

“HİPOKRAT EGELİ İDİ”
Hipokrat 'ın Egeli olduğuna dikkat çeken Muğla Belediye Başkanı Gürün, “Hipokrat Muğlalılar ve Egeliler için hemşerilik hukuku nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Hipokrat bilinenin aksine Anadoluludur, Egelidir. Yani tedavi yöntemlerini ve tıbbın ilkelerini Anadolu 'da geliştirmiş ve şekillendirmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından Hipokrat Heykelinin açılışı Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile