Hirsizlardan Korunmak Için Isyerini Demir Parmakliklarla Kapladi, Çalisanlarina Nöbet Tutturdu

Hirsizlardan Korunmak Için Isyerini Demir Parmakliklarla Kapladi, Çalisanlarina Nöbet Tutturdu

Esenyurt’ta üst kat komsularinin evine hirsiz girmesi üzerine isyerinde nöbet tutan çalisanlar, araçlarinin soyulmasina engel olamadi. Olayin ardindan sahislar kayiplara karisirken, ayni dükkâna daha önce de defalarca kez hirsiz girdigi ögrenildi. Tüm dükkânin içinin ve disinin demir parmakliklarla kapli olmasi dikkat çekerken, geçtigimiz aylarda yasanan baska bir hirsizlikta ise sahislarin rahat hareketlerle binlerce liralik soygun yaptigi anlar kameraya yansidi.

Olay, dün gece saatlerinde Esenyurt Akevler Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, üst kat komsularinin evine hirsiz girmesi üzerine isyeri çalisanlari dükkanda nöbet tutmaya basladi.

Olayin ardindan saatler geçmeden hirsizlar bu sefer de isyerinin önünde duran park halindeki araci gözlerine kestirdi. Baska bir araçla park halindeki aracin yanina yaklasan sahislar, cami kirdiktan sonra yaklasik degeri 4 bin TL’yi bulan malzemeyi çalarak kayiplara karisti. Yasanan hirsizligi saatler sonra fark eden çalisanlar ise daha önce de defalarca ayni dükkana hirsiz girdigini söyleyerek yetkililerden bir an önce hirsizlarin yakalanmasini istedi.

Hirsizlari güvenlik kamerasindan izledi

Dün gece saatlerinde yasanan hirsizligin ilk olmadigini belirten isyeri sahibi Volkan Düzgüner, hirsizlarin ugrak noktasi olduklarini belirtti.

Geçtigimiz aylarda kepenkleri kirarak dükkana giren hirsizlar, dakikalarca içeride kalarak masaüstü bilgisayar, telefon gibi birçok ürün çaldi. Tasiyamadiklari televizyon ve buzdolaplarina ise zarar veren sahislar olayin ardindan kayiplara karisti. Yasanan o hirsizlik anlarini ise güvenlik sirketinin haber vermesi üzerine telefonundaki güvenlik kamerasi uygulamasindan izleyen isyeri sahibi, o anlari saskinlikla izledigini belirtti.



Isyerini demir parmakliklarla kapladi

Yasanan hirsizliklarin ardindan binlerce lira zarara ugrayan isyeri sahibi Volkan Düzgüner, isyerini hirsizlardan uzak tutmak için yeni bir yöntem buldu. Dükkanin disindaki kepenklerle yetinmeyen Düzgüner, isyerinin içindeki tüm cam ve kapilara da kepenk takti. Yeni önlemler ile cezaevini andiran isyeri ise görenleri saskina çevirdi.

“Otururken bile bir cezaevi havasi içerisindeyiz”

Hirsizlar ile basinin dertte oldugunu söyleyen isyeri sahibi Volkan Düzgüner, “Konu ile ilgili konusan Volkan Düzgüner, “Biz Esenyurt’ta yetkili servis olarak görev yapiyoruz. Dükkanimiza girdiler. Dis tarafta demirlerle aldigimiz önlemler haricinde içeride de bu sekilde demirlerle önlem aldik. Isyerimize gelindi ve bilgisayarlarimiz çalindi. Cihazlara zarar verildi.

Bunun haricinde de araçlarimizi soymaya devam ediyorlar. Hirsizlik gece geç saatlerde oluyor. Gündüz de Esenyurt’un belli noktalarinda araçlarimizin camlarini kirarak ürünleri aliyorlar. Biz kamera ve alarm sistemiyle her türlü güvenlik önlemlerini aldik. Son girdiklerinde sabaha karsi 06.00 siralarindaydi. Alarm firmasindan aradilar. Kamera ile baktigimda içeride gayet rahat sekilde isiklari yakmislar, Notebooklari ve bilgisayarlari alirlarken bizzat sahit olduk. Izlerken hissettigim duygu anlatilmaz. Çok farkli bir sey yani hanenize girilmis. Kendinizi çok kötü hissediyorsunuz ve buraya gelene kadar aklinizdan binlerce sey geçiyor. O dönem 60-70 bin lira civari bir zararimiz vardi. 5 bilgisayar, telefonlar ve kulakliklar var. Bir televizyon ve klima almaya kalkiyorlar ama onlari alamadiklari için zarar veriyorlar. En son da bulundugumuz apartmanda bir hirsizlik oldu. Biz de artik burada kaliyoruz. Biz buradayken kapinin önündeki aracimizin camini kirarak içindeki esyalari aldilar. Aldiklari sey bizim kullandigimiz sarjli matkap, takim çantasi gibi malzemelerimizdi. Bu da yaklasik 4-5 bin liralik bir zarar ediyor. Bu bölgede benim özelimde 5 defa aracima girdiler. Bir defa is yerime girdiler Onun disinda tabi duydugum birçok sey var. Farkli bir markanin yetkili servisi, bir alarm firmasinin araci ve benim aracima ayni anda girdikleri zaman bile oldu. Onlarla da karakolda karsilastik. Artik biz bunu nasil karsilayacagimizi sasirdik. Misafirlerim geldiklerinde sasiriyorlar. Acaba biz bu demirleri nasil daha dekoratif hale getirebiliriz diye düsünüyoruz. Otururken bile bir cezaevi havasi içerisindeyiz. Hep bu konulari konusuyoruz. Esenyurt’un bu halini, hirsizliklari konusuyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile