Hırsızlık sırasında çocukları kullanan aile, kameralara takıldı

Ankara'da mağaza sahibinin gözleri önünde içi para ve kredi kartı dolu çantayı çalan organize hırsızlar, hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden ayrıldı.

Ankara'da mağaza sahibinin gözleri önünde içi para ve kredi kartı dolu çantayı çalan organize hırsızlar, hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden ayrıldı. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken, şık giyimli hırsızların soygun için bir kız çocuğunu kullandıkları tespit edildi.

Başkent'te son günlerde artan hırsızlık olayları dikkat çekiyor. Güvenlik kamerasına yansıyan soygun anı "bu kadar da olmaz dedirtecek" cinsten. Bahçelievler'de bir çeyiz dükkânına gelen 3'ü kadın 1'i çocuk 4 kişi, kendilerine müşteri süsü vererek mağazayı geziyor. Dükkânda gezen 3 kadının ardından işyerine giren bir başka kişi, reyonda bulunan içi para ve kredi kartı dolu çantayı fark ediyor. Çantanın varlığını ve yerini diğer hırsızlara telefonla bildiren şahıs gerekli bilgileri verdikten sonra mağazadan ayrılıyor. Bu sırada mağaza sahibinin dikkatini dağıtmak amacıyla ürünlerin fiyatlarını soran iki kadın işyeri sahibini oyalamayı başarıyor. Çanta hakkında gerekli bilgileri alan küçük çocuk ise raftaki çantayı alarak hiçbir şey olmamış gibi dükkândan ayrılıyor.

Güpegündüz soygun gerçekleştiren organize hırsızların, içindeki para ve kredi kartlarını aldıktan sonra çantayı bir çöp kutusuna attıkları öğrenildi.

Mağaza sahibi Nihat Çelik, dükkâna müşteri gibi gelen hırsızların çok iyi giyimli olduklarını ve hırsız olabileceklerini düşünmediğini belirtti. Çelik, "Hırsızlar raflardan, önce 2 süs eşyasını çaldı. Ancak çantayı fark etmeleriyle süs eşyalarını yerine koyarak çantayı çaldılar." diye konuştu. Olayı sonradan fark ettiklerini söyleyen Çelik, çantanın içindeki para ve kartların boşaltıldıktan sonra, çöp kutusuna atıldığını anlattı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile