Hisarcik Çirak Ögrenci Çalistiran Is Yerleri Denetlendi

Hisarcik Çirak Ögrenci Çalistiran Is Yerleri Denetlendi

Hisarcik Sehit Yüksel Arik Çok Programli Anadolu Lisesince MESEM programi çerçevesindeki 29 is yeri uzmanlar tarafindan denetlendi.

Isyeri denetimlerinde, risk analizleri çikarildi, is yerlerinde görülen aksakliklarin giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalisanlarin ve özellikle de çiraklarin daha güvenli bir ortamda egitim, ögretimlerini tamamlamalari yönünde çalismalar yapildi.

Okul Müdür Yardimcisi Cemil Simsek konuyla ilgili yaptigi açiklamada,” Milli Egitim Bakanliginin 2 Subat 2024 tarihli “Mesleki Egitimde Is Sagligi ve Güvenligi” baslikli genelgesi dogrultusunda, çirak çalistiran tüm is yerlerimize Is Güvenligi Uzmani ile anlasma sarti getirilmisti. Bu çerçevede Hisarcik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi önderliginde, is güvenligi firmasi ile is yeri temsilcilerimizle yapilan toplantida anlasmaya varilmisti. Akabinde is yeri hekimi tüm ögrencilerimizin muayenelerini yapmis, firmanin Is Güvenligi Uzmanlari Süleyman Duman ve Enes Çaglar tarafindan ögrencilerimize egitimleri verilmisti. Is Güvenligi Uzmanlarimiz ve Koordinatör Ögretmenlerimiz esliginde tüm is yerleri ziyaret ederek her is yerinin ayri ayri risk analizlerini çikardik, is yeri temsilcileriyle sözlesmelerini imzalattik, görülen aksakliklarin en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarilarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile