Hisarcık'ta 4 Bin 50 Adet Büyükbaş Hayvana Şap Aşısı Yapıldı

Hisarcık'ta 4 Bin 50 Adet Büyükbaş Hayvana Şap Aşısı Yapıldı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 'Şap Hastalığının Kontrolü Projesi' çerçevesinde 1 Eylül 2010 tarihinde başlayan 2010 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası sonunda 4 bin 50 adet büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığı bildirildi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 'Şap Hastalığının Kontrolü Projesi' çerçevesinde 1 Eylül 2010 tarihinde başlayan 2010 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası sonunda 4 bin 50 adet büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığı bildirildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Hisarcık'ta büyükbaş hayvanların şap aşılama hedef sayısı 4 bin 350 adet sığır belirlendiğini söyleyen Hisarcık Tarım İlçe Müdürü Erdal Zengin, "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı kapsamında bu kampanya döneminde Bakanlık tarafından verilen hedef hayvan sayısındaki azalmaya bağlı olarak 4 bin 050 hayvana şap aşısı yapılmıştır. İlçemiz şap aşı gerçekleşme oranı büyükbaş hayvanlar için yüzde 93 olmuştur. İlçemizin bütün hayvancılık işletmeleri hayvan sağlığı personelimiz tarafından tek tek gezilerek aşı yapılmış ve aynı zamanda bilgisayar üzerinde TÜRKVET hayvan kayıt sisteminde sığırlar güncellenmiştir. Bu hayvan güncelleme işlemi esnasında şap aşısı yapılan sığırlar bilgisayar üzerinde işaretlenmiş, böylece hayvan pasaportlarında sığırların aşı bilgisinin de görünmesi sağlanmıştır. Kampanya döneminde aşılama esnasında 686 adet buzağıya da küpe takılmıştır. Ayrıca yine bu kampanya döneminde büyükbaş hayvanlara şap aşılamasının yanında, 342 adet dişi buzağıya S 19 genç brusella aşısı yapılmıştır " dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile