Hisarcık’ta 5. Sınıflar Açık Okul-Kültür Kardeşliği Projesi

Hisarcık’ta 5. Sınıflar Açık Okul-Kültür Kardeşliği Projesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu ile Özel MEF Okulu 5.Sınıf öğrencileri arasında uygulamaya konulan “ Açık Okul-Kültür Kardeşliği Projesi “ çerçevesinde Özel Mef Okulu yetkilileri görüşmelerde bulunmak üzere Hisarcık ilçesine geldi.

MEF İlköğretim Müdür Yardımcısı Arife Güler Yıkar ve Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı İbrahim Batı, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık 'ı ziyaret etti.

Ziyaret amaçlarının proje öncesi bilgi alışverişinde bulunmak, okulun eksiklerini tespit ederek destek olmak olduğunu söyleyen MEF İlköğretim Müdür Yardımcısı Arife Güler Yıkar, “Açık Okul-Kültür Kardeşliği Projesi“ hakkında şu açıklamalarda bulundu, “ Niçin Açık Okul? ' Öğrenmek duvarlarla sınırlı değildir. ', felsefesinden yola çıkarak; 'Görerek, inceleyerek yerinde öğreniyor, yaşantımın her alanını öğrenme ortamı olarak kullanıyorum, öğrendiklerimi çevremdeki diğer arkadaşlarımla paylaşıyorum. Onların ne bildiğini merak ediyorum. ', üzerine kurgulanan projemiz 'Geçmişten geleceğe uzanan kültür köprüsünde hepimiz el ele yürürken, anlamlı yürüyüşümüze yeni yolcular katarak, bilinç oluşturmaktır. 'Açık Okul-Kültür Kardeşliği Projesi“nin amacı, İstanbul gibi büyük bir kentte yaşayan öğrenci grubu ile kırsal kesimde küçük bir yerleşim yerinde yaşayan öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşması, yakınlaşması, birlikte ders yaparak, etkinlikler gerçekleştirerek, birikimlerini ve yaşam kültürlerini birbirlerine aktarması ve ortaya çıkan dostlukların projenin sona ermesinden sonra da kalıcı olmasıdır. Daha önce Bozcaada, Küçükkuyu, İğneada ve Dikili Bademli Köyü'nde gerçekleştirilen projemizin bu yıl beşincisini Hisarcık Atatürk İlköğretim Okuluyla gerçekleştirilecektir Bu çerçevede 5. sınıf öğrencileriyle; okulumuz 5. sınıf öğrencileri arasında bir mektup arkadaşlığı başlatılarak gezi öncesinde kaynaşmaları sağlanacak. Mektup yazımlarına Türkçe derslerinde yer verilecek. Türkçe dersinde okunan kitaplar ile ilgili hazırlanan kitapçık ve performans ödevleri tanıtılacak.” dedi.

Yıkar 'ın, Atatürk İlköğretim Okulu ile yapılacak çalışmalar hakkında verdiği bilgilere göre, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine MEF Okulu öğrencilerinin Sosyal Bilgiler dersi kapsamında yaptıkları gezileri ve araştırmaları içeren “ Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü “ adlı görsel sunum ve anlatısı. Kültürel çevre anlatı ve sunumları. “ Dünya Kültür Mirası ve Türkiye “ başlıklı (Çoklu zekâ ve farklılaştırılmış öğretim yöntemlerini içeren ) örnek bir Sosyal Bilgiler dersi yapılması. Örnek Türkçe dersi işlenmesi. (Dinlenme etkinlikleri veya İşbirlikli Okuma Çemberi). Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve MEF Okulu öğrencilerinin ortak çevre gezileri(Tarihi doku, beşeri ve doğal unsurlar. Ekonomik yapının incelenmesine dayanan). Yöre halkı ile röportajlar. İngilizce dersi. Örnek beden eğitimi dersi. Öğretmen ve veli eğitimi.Mef Okulu yetkilileri daha sonra Kaymakam Mustafa Koç ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci 'yi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile