Hisarcik'ta Çiftçilere Yüzde 50 Hibeli 40 Ton Arpa Ve Bugday Tohumu Dagitildi

Hisarcik'ta Çiftçilere Yüzde 50 Hibeli 40 Ton Arpa Ve Bugday Tohumu Dagitildi

Kütahya’nin Hisarcik ilçesinde 250 çiftçiye yüzde 50 hibeli sertifikali 30 ton bugday ve 10 ton arpa tohumu dagitildi.

Ilçe ve köylerindeki 250 çiftçiye Tarim ve Orman Bakanligi ile Il Özel Idare kaynakli yüzde 50 hibe, 30 ton Çesit 1252 Makarnalik Bugday ve 10 ton Tarm-92 cinsi sertifikali arpa tohumu dagitildi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügündeki tohum dagitim törenine Kaymakam Ismail Tosun, Belediye Baskani Fatih Çaliskan, AK Parti Ilçe Baskani Ali Var, Ziraat Odasi Baskani Yusuf Çaliskan, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Cihan Sen, Tarim Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Emre Özkan, Il Genel Meclisi Üyesi Mustafa Sen ve çiftçiler katildi.

Dagitim töreninde konusan Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Cihan Sen, ” Tarim ve Orman Bakanligimiz ve Il Özel Idarenin katkilariyla bugüne kadar ilçemizde çiftçilerimize en yüksek miktarda arpa ve bugday tohumu dagitilmistir. 250 çiftçimizin bu tohumlardan yararlanacak olmasi bizleri çok mutlu etti. Sertifikali tohumun önemini vatandasimiz bu tohumlari ektiginde daha iyi anlayacak. Bütün çiftçilerimize simdiden hayirli olsun bereketli bir yil olmasini temenni ediyorum” dedi.

Devletin Ar-ge çalismalari sayesinde çiftçilerin en iyi mahsulü almasi için var gücüyle çalistigini söyleyen Kaymakam Ismail Tosun,” Önümüzdeki dönemde enerji alaninda oldugu gibi tarim alaninda da ihracat firsatlari dogacagi için çiftçilerimize önemli destekler devletimiz tarafindan yapiliyor. Çiftçilerimizin ülkemizin kalkinmasi için bu emek ve çabalarini tebrik ediyorum. Mahsulleri bereketli, kazançlarinin bol olmasini diliyorum” dedi.

Tarimsal kalkinmada çiftçilere verilen desteklerin her geçen gün artigini ve tarim arazilerinin en iyi sekilde kullanilmasi için çiftçilerin bilgilendirildigini belirten Belediye Baskani Fatih Çaliskan,” Son yillarda ülkemizde tarimsal kalkinmada büyük atilimlar gerçeklestirilmis ve çiftçilerimiz hükumetimiz tarafindan her alanda desteklenmektedir. Bu çalismalar çiftlilerimize önemli avantajlar saglamaktadir. Çiftçilerimizin üretimlerinin bol olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile