Hisarcık'ta Giyim Sergisi

Hisarcık'ta Giyim Sergisi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde açılan çocuk dış giysileri, pike dikimi ve kırk yama kursu tamamlandı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde açılan çocuk dış giysileri, pike dikimi ve kırk yama kursu tamamlandı. Kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler halkın beğenisine sunuldu.
Sergi açılışı törenine Kaymakam Hakan Şeker, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Halil Özcan, Çok Programlı Lise Müdürü İbrahim Sak, Özel İdare Müdürü Ahmet Erdoğan, diğer daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldılar.
Giyim sergisi hakkında bilgi veren Giyim Teknolojisi Öğretmeni Elvan Solmaz, " Ekim ayından bu yana açılan çocuk dış giysileri, pike dikimi ve kırk yama kurslarını birleştirerek bu sergiyi açtık. Malzeme eksikliğinden dolayı ağırlıklı pike çalışması yapabildik. Elimizdeki artık malzemeler ile eskimiş ve kullanılmayan kanaviçeleri kesip günümüze uyarlayarak kullanabilir hale getirdik. Amacımız hem israfı önlemek hem de atıl durumdaki kullanılmayan kanaviçeleri günümüze aktararak pike ve çeyizlik olarak kullanılır hale getirmek" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile