Hisarcik'ta  'Muhtarlar Günü' Etkinlikleri

Hisarcik'ta 'Muhtarlar Günü' Etkinlikleri

Kütahya’nin Hisarcik Ilçesinde “Muhtarlar Günü” düzenlenen törenle kutlandi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Hükümet Konagi önünde tören düzenlendi.

Tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Atatürk Aniti’na çelenk konulmasinin ardindan günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Hisarcik Muhtarlari Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi Baskani Ömer Altin, Muhtarlik müessesinin kurulus günü olan 19 Ekim tarihinin Basbakanligin 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayili genelgesiyle, “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasina karar verildigini söyledi.



Altin,” Muhtarlarimiz bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci bir rol oynarken, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlasilir bir ifade ile Devlet vatandas arasinda bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarligin 187 yillik merkezi, yerel idareyi temsil eden kurumlari arasinda toplumsal barisin saglandigi müesseselerden biri oldugu unutulmamalidir. Çünkü temsil ettigi gücü Türkiye Cumhuriyeti Mühründen alan bu müessese siyasallasmamis tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi muhtar, demokrasinin temel tasidir. Bu günü bizlere ‘’Muhtarlar Günü’’ olarak hediye eden basta Cumhurbaskanimiza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize tesekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaslarima çalismalarinda basarilar diliyorum" dedi.

Törene katilan köy ve mahalle muhtarlari daha sonra Kaymakam Didem Dinç Özay’i makaminda ziyaret ederek bir süre görüstüler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile