Hisarcik'ta, ''Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim'' Isimli Proje

Hisarcik'ta, ''Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim'' Isimli Proje

Hisarcik 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesinde ’’Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim’’ isimli projesinin bölümlerinden olan “Meslekte Bir Gün” kapsaminda ögrenciler bazi kurumlara sanki orada çalisiyormus gibi giderek çalisma ortamlarini gördüler.

Projeyle ilgili açiklamalarda bulunan Okul Müdürü Ismail Aydin, ’’Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim’’ isimli projemizin en önemli bölümü olan meslekte bir gün kapsaminda ögrencilerimiz Kaymakamlik, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ilçe Emniyet Amirligi, Ilçe Jandarma Komutanligi, Ilçe Hastanesi, Eti Bor Maden Isletme Müdürlügü, Ilçe Tarim Müdürlügü, Orman Isletme Sefligi olmak üzere 8 kuruma sanki orada çalisiyor da ise gidermis gibi gittiler ve çalisma ortamlarini gördüler. Çalisanlar ile sohbet ederek akillarina takilan sorulari sorup gelecekleri hakkinda simdiden ön bilgiye sahip oldular. Okulumuzdan iki ögrenci Kaymakam olmak istedigi için Ilçe Kaymakamimiz Didem DINÇ Özay’in misafiri oldular. Mesleki rehberlik çalismalarimizda proje yazarak planli programli çalismalar yapan okulumuz Rehber Ögretmeni Demet Bozkurt’a, ögrencilerimizin gelecege hazirlanmalarinda fedakarca bu çalismalara katki sunan kurum amirlerine, is yeri sahiplerine, Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Ilhan Cebeci’ ye ve Ilçe Kaymakamimiz Didem Dinç Özay’ a tesekkür ediyoruz” dedi.



’’Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim Projesi’’

Okulun Rehber Ögretmeni Demet Bozkurt tarafindan yürütülen ’’Yetenegim Meslegim, Meslegim Gelecegim’’ projesi ile ögrenciler gelecekte yapmayi düsündükleri meslekler ile ilgili bizzat bu mesleklerde çalisan kisilerle konusarak hayata hazirlaniyorlar. Proje üç asamadan olusuyor. Ilk asamada, ögrencilere "Mesleki Egilim Belirleme Testi" uygulanarak hangi meslek gruplarina daha yatkin olduklari belirlendi. Ikinci asamada farkli meslek gruplarindan kisiler okula gelerek meslek tanitimlari yapti. Yil boyunca bu çalismalar devam edecek. 11. sinif ögrencileri de bu kapsamda projeye dahil ediliyor. Üçüncü asamada ise ögrenciler seçmeyi düsündükleri meslekte o meslekte çalisanlarin yaninda bir gün geçirip gözlem yaptilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile