Hitit Çocuk Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani

Hitit Çocuk Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani

Hitit Üniversitesi tarafindan bu yil altincisi düzenlenen Çocuk Üniversitesi, mezunlarini ugurladi.

Hitit Üniversitesi Kadin ve Aile Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi (HÜKAM) ile Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi isbirliginde düzenlenen Hitit Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

Bu yil 2013, 2014 ve 2015 dogumlu 67 ögrencinin katildigi Çocuk Üniversitesi’nde 2 hafta boyunca 17 farkli alanda ders verildi.

Meslek Yüksekokullari Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde konusan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Bu salon birçok heyecana sahit oldu ancak bugün en özelini yasiyoruz” dedi.

Hitit Çocuk Üniversitesi’nde 12 Agustos’tan bu yana 48 ögretim gönüllüsü tarafindan 17 farkli dersin verildigini kaydeden Rektör Öztürk, söyle devam etti:

“Iki hafta boyunca üniversitemizde misafir ettigimiz çocuklarimiz, anatomiden is sagligina, cimnastikten ebruya kadar abilerinin ve ablalarinin koskoca bir yila sigdirdiklari üniversite hayatinin deneyimini ufacikta olsa tadina baktilar. Geleceklerine yön vermek adina attiklari oldukça büyük bir adimin son gününde onlari yalniz birakmadiginiz için sizlere sahsim ve üniversitem adina tesekkür ediyorum. Hitit Çocuk Üniversitesi mezunlarimizin bundan 15 yil sonra da gerçek mezuniyetlerini alkislamak üzere anne babalarini burada misafir etmekten mutluluk duyacagiz.”

Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Zübeyir Tuncel de Hitit Üniversitesi’nin baslattigi Çocuk Üniversitesi’nin tüm ülkeye örnek olacak nitelikte ve güzellikte oldugunu belirtti.

Çocuklarin ilgi ve yeteneklerini gelistirmeleri için Çocuk Üniversitesi’nin çok degerli bir firsat olduguna dikkat çeken Tuncel, “Çocuklarimiz, yasayarak ve eglenerek edindikleri yeni bilgi ve birikimlerini egitimlerinin diger süreçlerine yansitma kabiliyeti kazanacaklardir. Tatil döneminde yapilabilecek bu güzel ve faydali etkinlige katilan tüm çocuklarimiza basarilar diliyor, her birinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Çorum Valisi Zülkif Dagli ise, “Ben özellikle büyüklerle yaptigimiz programlara nazaran daha çok enerji aldigimi ve su anda çok mutlu oldugumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çocuklarimiz için hep beraber canla basla ugrasmak zorundayiz. Görevim itibari ile üçüncü ilde çalisiyorum. Böyle bir faaliyeti ilk defa burada gördüm ve özellikle bu güzel faaliyetten dolayi rektör hocam basta olmak üzere yardimcilarini ve tüm ekibi kutluyorum. Iki haftanin da çok faydali olduguna inaniyorum. Aileleri ve çocuklari kutluyorum. Çok iyi bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandi.

Törende Hitit Çocuk Üniversitesi’nin düzenlenmesine katki saglayan akademik ve idari personele tesekkür belgelerinin verilmesinin ardindan ögrenciler diplomalarini alarak kep atti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile