Hitit'in 'Anne Üniversitesi' Basladi

Hitit'in 'Anne Üniversitesi' Basladi

Hitit Üniversitesi Kadin ve Aile Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi basladi.

Bu yil Çorum Valiligi ile Alaca, Bayat, Bogazkale ve Laçin Kaymakamliklari isbirliginde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesine 65 anne ve anne adayi katiliyor. Programa katilan kursiyerlere Hitit Üniversitesi kampüslerindeki derslikler ve laboratuvarlarda mikrobiyoloji, ev kazalari, ebru atölyesi, müzik atölyesi, bagimlilikla mücadele, esler arasi iletisim, akilci ilaç kullanimi, kültürümüzde kadin ve aile konularinda egitimler verilecek. Egitimler sonrasinda ise Hitit Anne Üniversitesi 2024 yili ögrencileri için mezuniyet töreni düzenlenecek.

Ilk ders öncesi ögrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi ile kisisel gelisime katki saglamak, aile içi iletisim, ebeveynlik gibi konularda farkindaligi gelistirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Önceki yillardan farkli olarak Hitit Anne Üniversitesinin bu yil Alaca, Bayat, Bogazkale ve Laçin ilçelerinden 65 anne ve anne adayina yönelik gerçeklestirildigini kaydeden Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde etkinlik ve programlarimizi gerçeklestiriyoruz. Bu noktada en önemli programlarimizin basinda da Anne Üniversitesi programi geliyor. Hitit Anne Üniversitesini bu yil Çorum Valiligimiz ile isbirligi içinde farkli bir konseptte düzenliyoruz. Valilik ve üniversite olarak ilçelerimizdeki kadinlarimiza da bir dokunus yapmak istedik. 4 ilçemizden 65 anne ve anne adayimizi misafir ediyoruz. Yine mikrobiyolojiden akilci ilaç kullanimina, ebrudan müzik atölyesine kadar farkli alanlarda egitimler düzenliyoruz. Amacimiz, kursiyerlerimizin hem kisisel gelisimlerine kati saglamak hem de hafizalarda yer edinecek güzel bir ani birakmak. Bu çerçevede basta Çorum Valiligimiz olmak üzere Alaca, Bayat, Bogazkale ve Laçin Kaymakamligina desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. 2024 yilinda aramiza katilan degerli anne ve anne adaylarimiza keyifli ve faydali bir ders dönemi diliyorum.” seklinde konustu.

Anne Üniversitesi’nde dersler 13 Mayis’ta sona erecek. Hitit Anne Üniversitesinden mezun olacak kadinlar için 14 Mayis günü de mezuniyet töreni düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile