Hitit Üniversitesi'nde '1. Tip Ögrenci Kongresi' Basladi

Hitit Üniversitesi'nde '1. Tip Ögrenci Kongresi' Basladi

Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi tarafindan “Tibbin yarini için bugün” temasiyla düzenlenen 1. Ögrenci Tip Kongresi basladi.

Tip alanindaki yenilikler, gelecegi etkileyecek tedavi yöntemlerini ve saglik alanindaki dönüsümü ele alindigi kongrede alaninda uzman akademisyenler sunum yapacak. Kongrede ayrica temel, dahili ve cerrahi tip bilimleri alaninda interaktif atölye çalismalari, yer alacak.

Kongrede konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurcan Baykam, bu tür kongrelerin egitim, arastirma, gelistirme, topluma hizmet gibi alanlarda sundugu katkiya dikkat çekti.

Kongreler ve benzeri etkinliklerle bu hizmetlerin bir anda ortaya koyulabildigini dile getiren Prof. Dr. Baykam, “Burada da 6 yil boyunca çesitli uygulamalar, teorik derslerle alinan egitimin üstüne daha farkli boyutlarda atölye çalismalariyla, üniversite içi ve disi hocalarin tecrübelerini paylasmalariyla ögrencilerimize çok daha farkli ufuklar, farkli yaklasimlar getiriliyor. Esas olan ekip ruhu ile böyle bir organizasyonu yapmak. Arastirma-gelistirme ruhuna sahip olmak ve bunu gelistirmek” dedi.

Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Özgür Yagan, “Tibbin yarini için bugün” temasin önemli olduguna dikkat çekerek, “Temamiz yarinin hekimleri, akademisyenlerini ve saglik sistemine yön verecek olan sizleri isaret etmesinden dolayi anlamli. Diger açidandi bugün yürütülen saglik hizmetlerinin gelecek nesillerin imkanlarina da devam edecek olmasi, sürdürülebilirligini göstermesi, ima etmesi, vurgu yapmasi açisindan da anlamli. Bugünün imkanlarini kullanirken gelecek nesillerin imkanlarini da düsünmek zorundayiz. Bir taraftan çevre kirliligi, atiklarin kontrolü, geri dönüsebilir malzemelerin kullanilmasi gibi noktalari içerilirken bir taraftan da ekonomik açindan da mali sürdürülebilirligi düsünmemiz açisindan da son derece önemli. Toplumsal egitim ve teknolojinin saglik alaninda kullanilmasi açisindan da önemli oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi’nin 2006 yilinda kuruldugunu, 2012 yilinda yapilan afilasyon protokolü ile her seyin degistigini dile getiren Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Sinan Zehir de, hem saglik Çorum’un saglik hizmeti sunumunda çag atladigina dikkat çekti.

2024’ün ilk 4 ayinda 660 bin 540 hastaya poliklinik, acil servisten 181 bin kisinin saglik hizmeti verildigini açiklayan Prof. Dr. Zehir, hastanede saglik hizmetinin yani sira tip ögrencilerine egitim verildigine dikkat çekti.

Tip Fakültesi’nin Çorum’da 2017-2018 yilinda 60 kontenjanla egitime basladigini hatirlatan Bashekim Zehir, “Hem tip doktoru hem de uzman hekim yetistiriyoruz, bu son derece gurur verici bir durum. Sehrimizde tip fakültesi egitimine 2017-2018 yilinda 60 kontenjanla basladik. Geçen yil 66 tip doktorunu mezun ettik. Bu ögrencilerin bir kismi hastanemizde çalismaya basladi.

Bizden uzmanlik egitimini alip hastanemizde hekim olarak göreve baslayan, hatta ögretim üyesi olarak aramiza katilan çok kiymetli arkadaslarimiz var. Sehirdeki saglik hizmetinin, tip egitiminin bu noktaya gelmesinde herkesin çok büyük katkilari var. Bu yil 94 tip fakültesi ögrencimizi doktor olarak mezun olacak. Bunlar Türkiye’nin degisik yerlerinde hizmet verecek. Tip egitimi, usta-çirak iliskisiyle süren bir egitim ve bu kongre usta-çirak iliskisinin en iyi örneklerinden biri olacak. Çünkü programimiz sadece teorik derslerin anlatilmasindan degil atölyelerimizde pratik uygulamalari da içererek bütün ögrencilerle paylasmayi saglayacak bir program” seklinde konustu.

Kongre Baskani Doç. Dr. Emre Demir de, kongrede ögrencilerle belirterek, sunlari kaydetti; “Kongrede ögrencilerin alaninda söz sahibi 15 hocadan kurs alacak. 32 farkli hocamizdan 14 farkli interaktif atölyede pratik yapma sansi bulacak. Kongrede 15 ögrencimiz bildiri sunacak. Insanliga daha fazla katki sunmak için buradayiz. Kongrenin düzenlenmesinde katkida bulunan herkese tesekkür ederim”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile