Hitit Üniversitesi'ne 'Turuncu Bayrak' Ödülü

Hitit Üniversitesi'ne 'Turuncu Bayrak' Ödülü

Hitit Üniversitesi, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde 4 binasi için “Mekanda Erisebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandi.

Mekanda Erisilebilirlik Kategorisinde; Spor Bilimleri Fakültesi, Sungurlu Meslek Yüksekokulu, Ilahiyat Fakültesi, Lisansüstü Egitim Enstitüsü, Yabanci Diller Yüksekokulu ile Kuzey Kampüs Sosyal Yasam Merkezi binasi turuncu bayrak almayi basardi. Hitit Üniversitesinin geçtigimiz yillardan 9 bayrak ve 1 Engelsiz Program Nisani bulunuyordu.

Üniversitelere ödülleri Yüksekögretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar tarafindan verildi.

Yüksekögretim sistemindeki ögrenci sayisinin 7 milyonu astigini, farkli engel düzeylerindeki ögrenci sayisinin ise 58 bin civarinda oldugunu aktaran Özvar, “Bu sayi göz önüne alindiginda Yüksekögretim Kurulu olarak bu alanda yürüttügümüz çalismalarin ne kadar önemli oldugu daha iyi anlasilacaktir” ifadelerini kullandi.

Özvar, engelli ögrencilerin egitim ve ögretimin yaninda sosyal ve kültürel faaliyetlere de katilimina destek olmak üzere gerekli uyarlama, altyapi ve donanimlarin saglanmasi ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin olusturulmasinin tesvik edilmesi amaciyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirterek “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yüksekögretime tam, etkin ve esit katilimini saglamak gayesiyle yüksekögretim kurumlarimiz tarafindan gerçeklestirilen çalismalar da ayrica bizleri mutlu ediyor” dedi.



Rektör Öztürk’ten tesekkür

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise egitimde erisilebilirligi saglamak amaciyla ilgili tüm iyilestirme ve düzenlemeleri yapmaya gayret ettiklerini söyledi.



Hitit Üniversitesinin hem fiziki hem de alt yapisal olarak engelli farkindaligiyla gelisimini sürdürdügünü ifade eden Öztürk, üniversitenin bu dogrultudaki çalismalarinin devam edecegini belirterek gösterilen hassasiyet ve sürece verilen katki dolayisiyla emegi geçen herkese tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile