Hitit Üniversitesi Ögrencileri Filistin Için Yürüdü

Hitit Üniversitesi Ögrencileri Filistin Için Yürüdü

Hitit Üniversitesi ögrencileri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina protesto etmek için yürüdü.

Kuzey Kampüsü’nde bir araya gelen ögrenciler “Direnise selam boykota devam”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Çorum’dan Filistin’e, direnise bin selam”, “Katil Israil Filistin’den defol” sloganlariyla Gazze’deki soykirima tepki gösterdi.

Grup adina açiklama yapan Hitit Üniversitesi ögrencisi Zeynep Sabiha Altan, egemen güçlere ve uluslararasi örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskisi yapan sözde Israil devletinin artik mizragin çuvala sigmadiginin farkina varmasi gerektigini söyledi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde uluslararasi platformlara tasinan Israil barbarliginin dünyanin çesitli yerlerinde yasayan dinleri, renkleri, irklari ve dilleri birbirinden farkli olan ancak vicdani Gazze’deki çocuklar ve kadinlar için atan yürekli insanlar tarafindan protesto edilmeye baslandigini hatirlatan Altan, “Özellikle geçtigimiz hafta New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde ögrenciler ve akademisyenlerin katilimiyla baslayan Israil karsiti gösteriler dünya genelinde onurlu durusun ’baskaldiri’ fitilini ateslemistir. ABD genelinde onlarca kampüse yayilan bu insani durusu dersleri iptal ettirmek, disiplin sorusturmasina sevk etmek hatta tutuklanmak pahasina sergileyen, eylemlere katilan, sesini yükselten tüm kardeslerimize AK Parti gençlik kollari olarak yürekten tesekkür ediyoruz” dedi.



Yürüyüse Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Çorum Il Baskani Murat Günay, CHP Il Baskani Dinçer Solmaz, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile