Hitit Üniversitesi Ve Kastamonu Üniversitesi'nden Is Birligi

Hitit Üniversitesi Ve Kastamonu Üniversitesi'nden Is Birligi

Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasinda gerçeklestirilen görüsmelerde is birliginin arttirilmasi için istasarelerde bulunuldu.

Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, basta ihtisaslasma alanlari olmak üzere akademik ve Ar-Ge odakli is birliklerini gelistirmek üzere toplandi. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliginde iki gün süren görüsmelerde, ihtisaslasma çalismalari, Performans Odakli Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Plani (HEP) sistemi tanitimi, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Sirketleri faaliyetleri, egitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatirildi.

Toplantida konusan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapisi oldugunu dile getirerek ayni konularda ayni zorluklarla karsilasan kurumlarin bunlari müzakere etmesi ve karsilasmis olduklari sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylasmasi gerektigine dikkat çekti.

Üniversitelerde personelin ortaya koymus oldugu bir basariyi, diger üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylasilmasinin da oldukça önemli oldugunun altini çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylasiminin hem zaman hem de maddi kayiptan kurtaran bir çalisma oldugunu söyledi.

Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alaninda önemli çalismalar yaptigini dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklasarak hakim olmasi gerektiginin altini çizdi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak su ana kadar biriktirmis olduklari egitim, üretim ve diger kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de firsata dönüstürerek özgün ve kaliteli standartlara ulasmak için daha çok çalismak gerektigini ifade ederek bu noktada farkli üniversiteler ile bilgi paylasimlarina önem verdiklerini belirtti.

Hitit Üniversitesinin kullandigi sistemlerin teknoloji ile entegre oldugunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da oldugunu dile getirerek bu kullanimi verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim plani yapilmasi gerektiginin altini çizdi. Her birimin özgün oldugunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir sekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasindan insan kaynaklarina kadar gelecek 10 yilin bütçe uygulamalarinda bir projeksiyon gösterilmesi gerektigini dile getirdi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odakli Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Plani (HEP) Sistemi tanitimini gerçeklestirdi.

Toplantilarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarini ölçme konusundaki yaklasimlari paylasildi. Daha sonra, katilimcilar arasinda akademik ve teknolojik is birligi imkanlarini artirmak için atilabilecek adimlari tartismak üzere bir dizi oturum gerçeklestirildi.

Oturumlarda, mevcut is birligi alanlari ele alinarak ortak projelere dair fikir alisverisi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile