Hititlerin Başkenti Hattuşa‘da Şampiyon Güreşçiler Yetişecek

Çorum‘un Boğazkale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan güreş takımı, ata sporu yağlı güreş ve minder güreşinde geleceğin şampiyon güreşçilerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Güreş Eğitim Merkezi‘ni ziyaret etti. Kaymakam Murtaza Dayanç altyapı çalışmalarıyla, gelecekte ata sporu yağlı güreş ve minder güreşlerinde Türkiye ve dünya şampiyonu güreşçiler yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Güreş takımında şuanda 82 sporcunun bulunduğunu söyleyen Güreş Antrenörü Fevzi Çakmar, sporcuların yaşlarının 10 ile 16 arasında değiştiğini belirtti. Sporculara jimnastik hareketleri, genel güreş teknikleri, minder güreşi kuralları gibi bilgiler verildiğini ifade eden Çakmar, yağlı güreşin altyapısının minder güreşinden geçtiğini belirtti. Çakmar, "Çalışmalarımıza 82 sporcu katılıyor. Güreş takımı olarak öncelikli hedefimiz yıldızlar ligine katılabilmek. Günümüzde yağlı güreşte başarılı olmak isteyen

her güreşçinin minder güreşini iyi bilmesi gerekiyor. Hedefimiz, güreşe meraklı olan Boğazkale‘den geleceğin Türkiye veya dünya şampiyonu güreşçiler yetiştirmek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile