Hizbullah'tan 'Uyuşturucu' Sorusuna Dava

Lübnan LBCI televizyonu sunucusu Dima Sadık, davet ettiği konuğuna Hizbullah'ın uyuşturucu ticaretiyle ilişkisi bağlamında soru yönelttiği için savcılığa çağrıldığını açıkladı.

BEYRUT - Lübnan'daki LBCI televizyonu haber programı sunucusu Dima Sadık, çarşamba günü konuk ettiği gazeteci Faysal Abdulsettar'a, Hizbullah'ın uyuşturucu ticareti ile ilgili soru yönelttiği için savcılığa ifade vermeye çağrıldığını açıkladı.

Dima Sadık, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, ''konuğum Faysal Abdulsettar'a Hizbullah'ın Kaptagon uyuşturucu ticaretiyle ilişkisi etrafında yönelttiğim sorum üzerine savcılığa çağrıldım'' dedi.

Sadık, savcılığa çağrı yazısının basın-yayın işlerine bakan yetkili mahkemeden değil de ceza mahkemesinden geldiğine dikkat çekerek ''bana böyle bir dava açmaya hakları yok, istediğimi sorabilirim.'' dedi.

Öte yandan Hizbullah'ın avukatı ve eski milletvekili olan Nezih Mansur da konuyla ilgili Lübnan El Cedid televizyonuna yaptığı açıklamada, davanın Sadık'ın "iftirası" üzerine açıldığını belirterek, ''Hizbullah'a yönelik yolsuzluk ve uyuşturucu madde üretmek gibi ağır suçlamalarda bulundu. Davayı bu yüzden açtık.'' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile