Hizmet-iş, 36. Yıl Dönümünü Kutladı

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasının 36. kuruluş yıl dönümü düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.


Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasının 36. yıl dönümünün gala yemeği Rixos Grand Ankara’da düzenlendi.

Yemeğe Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikalarının Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’nin yanı sıra çok sayıda sendikalı ve davetli katıldı.

Yemek öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, davetlilere Hizmet-İş sendikasının tanıtım filmi de gösterildi.

Etkinlikte konuşan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikalarının Genel Başkanı Mahmur Arslan, Hizmet-İş sendikasının 36. yaş gününü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "36 yıl önce 24 Ocak 1979’da Anadolumuzun uygarlıklar kenti Adıyaman’da doğan ırmak, kendisine katılan kollarla köklü bir nehir yatağı oluşturmuştur. Çatışmanın, kargaşanın, kaosun, ölümün radyasyon gibi yeryüzünü kapladığı yıllarda, emek mücadelesine inanmış ve adanmış 7 misyon adamının açtığı yolda 36. büyük adımı atmış bulunuyoruz. 37. yaş eşiğinde, bugünlere gelmemizde emeği geçen ve her zaman olduğu gibi bu akşam da bizleri yalnız bırakmayan başta kurucu ve onursal genel başkanımız Sayın Hüseyin Tanrıverdi’ye ve bu büyük mücadelenin isimsiz kahramanlarına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK” SLOGANI
Arslan, sendikayı bugünlere getirenlere vefa borçlarının olduğunun altını çizerek, “Onlar, 36 yıl önce 'önce insan, önce emek' diyerek yola çıktılar, 'imzamız işçinin kararıdır' diyerek onurla yürüdüler, 'Geleceğimiz hayallerimiz kadardır' diyerek ufukları işaret ettiler, biz de onların izinde 'İşkolu zirvesinden Türkiye zirvesine' diyerek, onların açtığı izde zirveleştirmek için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş’in Türkiye’nin en büyük 2. Sendikası olduğunu vurgulayan Arslan, “Bugün 100 bine ulaşan üyesiyle, 47 şube başkanlığı, 5 il başkanlığı, 2 bölge başkanlığı, kadın, engelli, gençlik ve kültür-sanat komiteleriyle, ülkemizin 77 noktasının her karesine yayılan ve büyük bir aile haline gelen Hizmet-İş, bu büyük misyonu, ilkeli, sorumlu, kararlı, onurlu sendikacılık vizyonuyla bugünlere getirmiştir. 1980 yılında ilk sözleşmemizi yaptığımız Manisa Belediyesi’nden bugün 14’ü büyükşehir, 24’ü il olmak üzere bin 274 belediye ve iş yerinde örgütlüyüz ve toplu iş sözleşme imzalıyoruz. Üyesi olduğumuz Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI)’ın etkin ve saygın bir üyesi olarak uluslararası emek hareketine katkı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ, MİSYON SENDİKASIYIZ”
Arslan, 34 ülkede 41 sendika ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatarak, şunları dedi:
“İnsanlar gibi kurumların da geçmişten konuştuğu kadar yaşlı, gelecekten konuştuğu kadar genç olduğunun idrakini hiçbir zaman yitirmedik. Onun için 36. yaşını ikmal etmiş misyon sahibi kadrolarıyla, erdemli bir sendika inşa için mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. 1979’da saf, berrak ve aydınlık zihinlerle ufuklara doğru yola çıkanlar, fırtınalı okyanuslara yelken açanlar, bu günlerin, yani işkolunun zirvesinden Türkiye zirvesine karargah kuracağının idrakindeydiler. Çünkü onlar Cemil Meriç’in söylediği gibi 'Kervanla çıkılır yola. Bir çıkılıp bir varılmaz. Bin çıkılıp bir varılır' hakikatine kilitlenmişlerdi. Biz de, onlardan dalga dalga yayılarak devraldığımız erdemle boyanmış emek mücadelesini 100 binlere taşıdık, daha da ileriye taşıyacağız. Çünkü biz, misyon sendikasıyız. Çünkü biz, medeniyet emekçileriyiz. Çünkü biz, 'ömür aziz değil, emek azizdir' diyerek emeğe değer, değere emek katan bir sendikal misyonun davacılarıyız.”
Arslan konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu önemli ve anlamlı günümüzde tekrar ediyoruz ki; 36 yıllık tarihi birikim ve yarın başlayacak 37. adımımızla birlikte, yaşanabilir bir ülke ve dünya için var olduk, mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Yolumuza çıkan engeller bizi yıldırmadı, aksine onları sıçrama tahtası bildik. Hiçbir yönlendirmeye, tahrike, algı operasyonuna kapı aralamadık. Emek ve emekçilerin her türlü sorunlarını kendi sorunumuz bildik ve çözüme kilitlendik.”
Zor zamanlarda konuşmanın zorlu olduğunu belirten Arslan, “Haklarımızın gasp edildiği, özgürlüklerin baskı altına alındığı, çalışma yasalarının emekçiler aleyhine işbirlikçilerle kol kola hazırlandığı, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da var olmak, tavır göstermek, duruş sergilemek duruş sahibi, gerçek Sivil Toplum Örgütleri’nin şiarıdır. Biz Hak-İş ve Hizmet-İş olarak, durum ve şartlar ne olursa olsun, gerektiği yerde gerekeni yapmayı insan olma sorumluluğunun bir gereği olduğu bilinciyle yerine getirdik. Çünkü biz, 'Haksızlık karşısında susmayın. Haklarınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz' ölçüsünü şiar edinmiş emekçileriz” dedi.

“MİSAFİRİMİZ GELDİĞİNDE HİÇ NE YERSİN NE İÇERSİN DEMEZDİK”
AK Parti Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş kurucu genel başkanı Hüseyin Tanrıverdi de törende bir konuşma yaptı. Tanrıverdi konuşmasında sendikanın kuruluş sürecinden ve kuruluş aşamalarında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Tanrıverdi, “Simitle öğle yemeklerini geçirdiğimiz, misafirlerimize demli bir çaydan başka bir ikramda bulunamadığımız o günlerden çok şükür Cenab-ı Hak'ka bugünlere geldik. Merkezimiz Dışkapı’daydı. Rahmetli Necati Çelik ile birlikte bir simit alırdık binanın önünden Ulus’a kadar yürür, geri dönerdik. Simidimiz biterdi, karnımız da doymuş olurdu. Başka türlü sendika içinde yemek yememiz mümkün değildi. O günkü şartlarda gerçekten bir misafirimize bir simit bile ikram edemeyecek durumdaydık. Misafirimiz geldiğinde hiç 'ne yersin, ne içersin' demezdik” dedi.

Daha sonra sendika yönetimi tarafından 36 yıl anısına pasta kesimi gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile