Hizmet-Is Ile Mamak Belediyesi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Hizmet-Is Ile Mamak Belediyesi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Tüm Belediye ve Genel Hizmet Isçileri Sendikasi (Hizmet-Is) ile Mamak Belediyesi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi.

Mamak Belediyesi ile HAK-IS Konfederasyona bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda yaklasik bin 600 belediye isçisinin çalisma saatleri, mesai ücretleri ve is haklarini ilgilendiren toplu is sözlesmesi imzalandi. Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde yapilan sözlesmenin imza törenine, Mamak Belediye Baskani Murat Köse ve Hizmet-Is Genel Baskani Mahmut Arslan katilim sagladi.

Arslan, yaptigi konusmada kamudaki taseron isçilerin 2017’de kadroya alinmamasi durumunda sözlesmeden sadece 50 isçinin yararlanabilecegini fakat bugünkü sözlesmeden yaklasik bin 600 isçinin faydalandigini söyledi.

Arslan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in onayiyla belediyeler dahil kamudaki taseron isçilerin kadroya alindigini belirterek, "Kamudaki taseron isçilerin kadroya alinmasi, çalisma hayatimizin en büyük reformuydu. Bu reformla 500 bini belediyelerde olmak üzere 1 milyona yakin taseron isçi, kamunun kadrolu isçisi oldu" ifadelerini kullandi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise toplu is sözlesmesini belediyenin imkanlarini sonuna kadar zorlayip, çalisanlarin yasamlarini en konforlu, en rahat, en sosyal sürdürmeleri için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Imzalayacaklari sözlesmeyle çalisanlarin yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibariyla yüzde 50 düzeyinde zam uygulanacagini ifade eden Köse, temmuz ayinda imzalayacaklari yeni dönem sözlesmede de çalisanlara iyi imkanlar sunmak istediklerini söyledi.



Imzalayacaklari sözlesmeyle çalisanlarin yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibariyla yüzde 50 düzeyinde iyilestirme saglayacaklarini ifade eden Köse, temmuz ayinda imzalayacaklari yeni dönem sözlesmede de çalisanlara iyi imkanlar sunmak istediklerini söyledi.



Sözlesmeyle çalisanlara yaptiklari islerin kadrosuna uygun ücretler verecek bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini bildiren Köse, sorumluluk makaminda bulunup bunun maddi karsiligini almayan çalisanlara da ek ödeme yapilacagini kaydetti.

Konusmalarin ardindan sözlesmeler Mamak Belediye Baskani Murat Köse ve Hizmet-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, toplu is sözlesmelerini imzalayarak toplu birbirlerine hediye takdiminde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile