Hizmet-Is Sendikasi Ordu Subesi'nin 2. Genel Kurulu Yapildi

Genel Baskan Vekili Hüseyin Öz: 'Çalisanlarimizin bu dönemde yasadigi krizin etkilerinin isverenlerimiz tarafindan, hükümetimiz tarafindan ortadan kaldirilmasina dönük yeni tedbirler uygulanmasi lazim'.

Hak-Is Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Vekili Hüseyin Öz, "Çalisanlarimizin bu dönemde yasadigi krizin etkilerinin isverenlerimiz tarafindan, hükümetimiz tarafindan ortadan kaldirilmasina dönük yeni tedbirler uygulanmasi lazim." dedi.

Bir otelde gerçeklestirilen Hizmet-Is Sendikasi Ordu Sube Baskanligi 2. Olagan Genel Kurulu'nda konusan Öz, saglik ve belediye çalisanlarinin Kovid-19 sürecinde canlari pahasina hiçbir hizmeti aksatmadan çalistigini söyledi.

Öz, bu süreçte hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu pandemi sürecinin içerisinde bir bedel ödemekten söz ediyorsak öncelikle saglik ve belediye çalisanlarimiz, yerel yönetim çalisanlarimiz bu bedeli ödedi. Dolayisiyla bugün pandemi sürecinden saglik boyutuyla büyük oranda çiktigimiz bir dönem ama pandemi sürecinin de baska bir boyutunu yasadigimiz, agirligini hissettigimiz bir dönem." diye konustu.

Ekonomiye iliskin degerlendirmede bulunan Öz, su ifadeleri kullandi:

"Saglik boyutuyla asilama kampanyasiyla süreci astik ama ne oldu? Simdi dünyada bütün piyasalar açildi. Pandeminin baska bir faturasini ödüyoruz su anda, ekonomik faturasini ödüyoruz. Pandemi süreciyle beraber bütün paketlenmis olan ekonomik hareket yeniden canlanmaya basladi. Simdi Türkiye'nin ihracati patladi. Içeride üretilen ne kadar ürün varsa büyük oranda disariya tirlarla ihraç ediliyor ama içeride ne oluyor? Içeride baska bir sey oluyor su anda. Yine çalisanlar, bu ekonomik kriz, yüksek enflasyon, ihracatin ve döviz artisinin meydana getirdigi etkiler nedeniyle baska bir fatura ödüyoruz. Yani emekçiler, burada bulunan, bulunmayan 15 milyon kayitli emekçi baska bir faturayi ödüyor. Bu da pandemi sürecinin küresel krizin etkileriyle gerçeklesen bir sey. Bu bizim içeride yasadigimiz, Türkiye'nin merkezinde, Türkiye'yle alakali bir kriz degil. Uluslararasi bir kriz."

Hüseyin Öz, hala bir kisim ülkelerin ekonomilerinin çalismadigini, islemedigini ve üretemedigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Örnegin Çin, dünyanin en büyük tedarik zincirinin basinda olan ülke. Su anda kriz öncesi, pandemi süreci öncesinde ürettigi hizla dünyanin ihtiyaçlarini karsilayamiyor. Niye? Çarklari durdu, bazi üreticileri de orayi terk etti. Simdi o Çin'de üretim sektörünün içerisinde yer alanlar Çin'i terk ediyor, çünkü ulasim çok etkin bir faktör haline geldi bu dönemde. Türkiye dahil yakin bölgelerde yatirim yapmaya basladilar. Dolayisiyla bu yeni dönemde pandemi sürecinin içerisinde fatura ödeyen emekçiler yeni dönemle beraber ekonomik krizin de faturasini öder hale geldiler. Onun için bu yeni dönemde konusmamiz gereken baska seyler var. Çalisanlarimizin bu dönemde yasadigi krizin etkilerinin isverenlerimiz tarafindan, hükümetimiz tarafindan ortadan kaldirilmasina dönük yeni tedbirler uygulanmasi lazim."

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan'in çevrim içi baglantiyla konusma yaptigi genel kurula, Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcilari Mehmet Keskin ve Halil Özdemir, Hizmet-Is Sendikasi Kurucu Baskani Hüseyin Tanriverdi de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile