Hizmet-Is'ten Isten Çikarilan Isçilere Destek

Hizmet-Is'ten Isten Çikarilan Isçilere Destek

Hizmet-Is Sendikasi Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, Gevas Belediyesi tarafindan isten çikarilan 36 isçinin yaninda olduklarini ifade ederek, “Emekçilerin haksiz ve hukuksuzca isten çikarilmasina asla boyun egmeyecegiz. Iççilerin islerine geri iadesini istiyoruz" dedi.

Hizmet-Is Sendikasi Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, geçtigimiz günlerde DEM’li Gevas Belediyesi tarafindan isten çikarilan 36 isçiyi ziyaret ederek, yanlarinda oldugunu belirtti.

Burada isçilerin yaptigi eyleme destek veren Baskan Akdeniz, 31 Mart seçimleri sonrasi belediyelerde yasanan isçi kiyimi ve emek düsmanliginin Gevas Belediyesinin de görüldügünü ifade ederek, “Gevas Belediyesi emekçileri de parti degisikligi yasanan birçok belediyede oldugu gibi açik bir emek düsmanligi ile karsi karsiyadir. 36 arkadasimiz keyfi gerekçelerle, haksiz ve hukuksuz bir sekilde isten çikarildi. Bugün haksiz, hukuksuz ve keyfi olarak islerinden edilen Gevas emekçilerinin yalniz olmadigini göstermek için buradayiz. Gevas’ta emekçilere reva görülen uygulamalar sadece isçi kiyimlariyla da sinirli kalmadi. Yillardir Gevas için hizmet vermis, sehri için çabalayan arkadaslarimizin; maaslarinda kesinti yapiliyor, fazla mesai ücretleri ödenmiyor, ikramiyeler ve birçok haklari emanete alindi diyerek verilmiyor. Belediye baskani bununla da yetinmeyip çesitli yollarla emeklilik baskisi yaparak, arkadaslarimizin görev yerlerini degistirerek ve farkli görevler vererek yildirmaya çalisiyor. Seçim öncesi ‘Gevas için degisim zamani’ diye vaatlerde bulunan DEM partili baskanin degisim anlayisi; isçi kiyimi yapmak mi? Mobing uygulamak mi? Emekçinin haklarini vermemek mi? Aileleriyle birlikte emekçileri perisan etmek mi? Simdi buradan soruyoruz: Size göre degisim bu mu? Bu resmen zorbaliktir, hak gaspidir, emegi hiçe saymak ve insan onuruyla oynamaktir” dedi.



"Yapilan haksizliga asla boyun egmeyecegiz"

Emekçilerin kimsesiz ve yalniz olmadigina vurgu yapan Akdeniz, “Is akdinin feshedilmesini gerektiren hakli bir neden olmaksizin, sözde gerekçelerle arkadaslarimizin ekmegiyle oynanmasina asla müsaade etmeyecegiz. Arkadaslarimiza keyfi kararlarla görev yerleri degistirilmek suretiyle baski ve mobing uygulanmasina göz yummayacagiz. Belediye baskanlarinin asli görevi, kendisine yetkiyi veren vatandaslara hizmet üretmektir. 31 Mart seçimleri sonrasi Gevas Belediye Baskani hizmet etmek yerine, “Nasil emek düsmanligi yapabilirim, belediye emekçilerini nasil magdur edebilirim’in derdine düsmüstür. Emekçilerin islerinden edilmesi hangi vicdana sigar. Yaptigi isin gerektirdigi hiçbir riskten çekinmeden gece-gündüz, kar-kis fedakârca, onuruyla, alin teriyle çalisan bu insanlar, isten çikarilmayi, baski ve mobinge maruz birakilmayi gerektirecek ne yapti? Suçlari nedir? Bu zor ekonomik sartlarda aileleriyle birlikte hayatta kalmaya çalisan bu insanlar, isten çikarilmayi hak etmiyor. Hak-Is ve Hizmet-Is olarak haksizlik ve hukuksuzluklara boyun egmeme gibi bir düsturumuz var. Yarim asirlik sendikal mücadelemizde emek hareketi adina ne grevler, ne eylemler yaptigimizi çalisanlar, üyelerimiz ve isverenler çok iyi bilirler. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikasi olarak Gevas Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanindayiz. Tüm Türkiye’de yasanan isçi kiyimlarina karsi sürdürdügümüz hakli mücadeleyi Gevas’ta da kararlilikla sürdürecegiz. Üyelerimize yapilan haksizliga asla sessiz kalmayacagiz. Gevas Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çikacagiz. Üyelerimizi korumak için tüm hukuki, yasal girisim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecegiz. Isten çikarilan üyelerimiz islerine iade edilinceye, hukuksuz görev degisiklikleri son buluncaya kadar mücadelemizi hem burada, hem de hukuki süreçte kararlilikla sürdürecegiz. Kararliyiz, hakliyiz, kazanacagiz” ifadelerini kullandi.

Açiklama sonrasi isçiler oturma eyleminde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile