Hizmete Alindi, Bu Cihaz Sayesinde Çekimler Daha Az Acili Olacak

Hizmete Alindi, Bu Cihaz Sayesinde Çekimler Daha Az Acili Olacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesi Radyoloji Bölümünde hizmete kazandirilan mamogrofi cihazinin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ünal Kiliç ve Prof. Dr. Hakan Yekbas, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Dogan, akademisyenler ve saglik çalisanlari katildi.



“Hastalarimiz daha iyi bir hizmet alacaklar”

Rektör Prof. Dr. Yildiz, hastaneye kazandirilan yeni cihazla birlikte hastalarin daha iyi bir hizmet alacagini ifade ederek, “Türkiye’de sadece dört yerde bulunan bu mamografi cihaziyla teshisler daha hizli ve güvenilir olacak. Üniversitemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



"Kitlelere hizli ve rahat bir biçimde biyopsi yapiliyor"

Cihaz hakkinda açiklamalarda bulunan Radyoloji Ana Bilim Dalinda görevli Dr. Ögr. Üyesi Nisa Baspinar, “Mamografi cihazinin esnek parçalari sayesinde çekimler daha az acili oluyor. 3 boyutlu görüntüler elde edilen cihazla ilaçli çekimler yapilarak ilaçsiz çekimlerde tespit edilemeyen kitleler bu yöntemle çok daha kolay tespit edilebiliyor. Kitlelere hizli ve rahat bir biçimde biyopsi yapiliyor. Eski usul cihazlara göre bu cihazla hasta konforu çok daha fazla iyilestiriliyor. Hastanemize kazandirilan bu hizmetler için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz’a tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile