HKÜ'de Game Jam Ve Web Hackathon Bulustu

HKÜ'de Game Jam Ve Web Hackathon Bulustu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazilim Toplulugu, Dijital Oyun Tasarim Toplulugu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülügünde Game Jam ve Web Hackathon’u birlestirerek düzenlenen “HKU Game & Web Innovation Marathon 2024” hafta sonunda yogun bir katilimla gerçeklestirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazilim gelistiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00’de yarismacilara özel olarak gerçeklestiren bir panel ile basladi ve 20 takimin katilimiyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton seklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00’da sonuçlarin açiklanmasi ile sona erdi.

Iki farkli konu, iki farkli alan maratonda birlesti

Iki farkli alani birlestirerek düzenlenen etkinligin oyun temasi “Puzzle” olurken; Web temasi ise “Egitim Teknolojileri” olarak belirlendi. Etkinligin baslangicinda alaninda uzman panelistler Bilgisayar Mühendisi Mehmet Kadir Kalkan, Trunçgil Teknoloji Kurucusu ve Web Gelistirme Uzmani Ümit Tunç, Rotatelab Kurucusu ve CEO’su Abdurrahman Koçak, Iletisim Fakültesi Dijital Oyun Tasarimi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Batu Duru, OSB Teknokent Müdürü Ekrem Tekin ve Varil Çorba Restoranlari Yönetim Kurulu Endüstri Mühendisi Ahmet Sahin katilimcilara teknik becerilerini gelistirmeleri ve inovatif projeler üzerinde çalismalari için ilham vererek, kendi uzmanlik alanlarina dair önemli bilgiler paylastilar.

48 saatlik maratonun sonunda Game Jam tarafinda yarisan ve “Puzzle” temasina uygun oyunlarin gelistirildigi maratonda; Alzheimer hastasi karakterin farkli bulmaca çözerek kisiligi hakkinda bilgileri ögrenebildigi oyunu ile "Kamplumb Agalar" grubu 1.’inci olurken, "Rivendell" grubu Uzay gemisinden çikmaya çalisan kisilerin puzzle çözerek seviye ve kat atladigi oyunu ile 2.’inci, "Paradox" grubu ise portallar araciligiyla çesitli dünyalari gezen Öktem karakterinin yeni dünyalari kesfetmesini konu alan oyunu ile 3.’üncü oldu. Web Hackathon tarafinda yarisan ve “Egitim Teknolojileri” temasini içeren projelerin yer aldigi maratonda; kullanicilarina ögrenme için kisisel kütüphaneler sunarak, simülasyonlar, deneyler ve kod ögrenme gibi pratik araçlarla desteklemeyi hedefleyen "Code Commanders" grubu 1.’inci olurken; üniversite topluluklari ile ögrenciler ve ögrenci adaylari arasinda köprü kurmayi hedefleyen "Code200" grubu 2.’inci ve Hackathonlar, Game Jam’ler ve benzeri yarismalari kullanicilara sunarak bu yarismalar hakkinda egitim içerigi saglayan "Error404" grubu 3.’üncü oldu.

“Yazilim gelistirme, teknoloji ve inovasyon alanlarinda liderlik yapmaya kararliyiz”

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu tür maratonlarin Türkiye’deki yazilim gelistirme ekosistemine de katkida bulunacaginin altini çizerek, “HKÜ olarak, yazilim gelistirme, teknoloji ve inovasyon alanlarinda liderlik yapmaya kararliyiz. Bu tür etkinliklerle, genç yazilimcilari ve tasarimcilari desteklemeyi ve onlarin yeteneklerini gelistirmeye yardimci olmayi amaçliyoruz. Inaniyoruz ki, buradan çikacak fikirler, projeler, oyunlar ve yazilimlar ilgili sektörlerin gelecegini sekillendirecek ve topluma olumlu katkilar saglayacaktir. Bu maraton, yalnizca bir rekabet alani degil, ayni zamanda bilgi paylasimi, is birligi ve sektörle tanisma için essiz bir firsat sunuyor. Her birinizin gösterdigi çaba bizim için büyük bir ilham kaynagidir. Ögrencilerimize, hocalarimiza, OSB Teknokent’e, ögrenci topluluklarimiza, mentorlarimiza, jüri üyelerimize, paydaslarimiza, sponsorlarimiza ve tüm katilimcilara destekleri için tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile