HKÜ En Yesil Kampüsü Olan Üniversiteler Arasina Girdi

HKÜ En Yesil Kampüsü Olan Üniversiteler Arasina Girdi

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlilik, enerji, atik, ulasim yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarinda degerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Siralama Sistemi 2021 yili sonuçlari açiklandi.



Binalarinin çatilari bu yil yerli günes panelleri ile donatilarak, yesil kampüsündeki kurulu gücü 2,3 MegaWatt’a çikarilan ve böylelikle enerji ihtiyacinin büyük bir bölümünü kendi kendine karsilayabilir duruma gelen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dünya üniversitelerini çevreye duyarlilik, enerji, atik, ulasim yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarinda degerlendiren UI GreenMetric 2021 En Çevreci Üniversiteler Siralamasinda; Türkiye’deki Vakif Üniversiteleri arasinda 3’üncü sirada, Dünya Genel Siralamasinda ise 375’inci sirada yer alarak büyük bir basariya imza atti.

Degerlendirme sonucunda 6175 puan alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), GreenMetric tarafindan dünyanin en yesil ve çevreci 375’inci üniversitesi olarak açiklandi. ‘Yerleske ve Altyapi’ kategorisinde dünya siralamasinda 190’inci sirada yer alan HKÜ, Türkiye’den listeye giren tüm üniversiteler arasinda 26’nci sirada, Türkiye’deki vakif üniversiteleri arasinda ise 3’üncü sirada yer alarak büyük bir basariya imza atti.

Her yil dünyanin seçkin üniversitelerinin çevre ve sürdürülebilirlik alaninda yaptiklari faaliyetleri degerlendiren uluslararasi bir platform olan GreenMetric Dünya Üniversiteleri Siralama Sistemi’nin 2021 yili sonuçlarinin gurur verici oldugunu belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Cemal Kalyoncu, “Üniversitemizin basarilarinin uluslararasi alanda da tescillendigini görmek bizleri mutlu ediyor. Müracaatimizin ilk yilinda almis oldugumuz bu dereceler, sürdürülebilir egitim-ögretim ve arastirma anlayisimizin dünya çapinda tescillenmesidir. Özellikle, yerleske ve altyapi kategorisinde dünya siralamasinda 190’inci sirada yer aliyor olmamiz, yesil ve çevreci kampüsümüzün kalitesinin gerçek bir göstergesi olmustur” dedi.

Türkiye’nin yüz ölçümü en büyük kampüs üniversitelerinden biri olduklarinin altini çizen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise, “HKÜ’nün GreenMetric 2021 Siralamasinda, Türkiye’deki vakif üniversiteleri arasinda ise 3’üncü sirada yer almasi takdire sayandir. Kampüsümüzdeki enerji ihtiyacimizin büyük bir bölümünü kendi günes enerjisi santrallerimizden karsiliyoruz. Çevre, sürdürülebilirlik, iklim degisikligi ve yenilenebilir enerji arastirmalarina büyük önem ve destek veriyoruz. Yapacagimiz yenilikçi çalismalarla, önümüzdeki yillarda GreenMetric siralamasinda daha yukarilarda yer alacagimiza yürekten inaniyoruz. Basta Mütevelli Heyetimiz olmak üzere, üniversitemizin basarilarinda emegi geçen tüm akademik ve idari personelimize, ögrencilerimize ve paydaslarimiza katkilari için tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile