HKÜ'lü Akademisyenlerin, Sinirasan Kitlesel Göçle Radikallesmesi Iliskisine Yönelik Projesi Basladi

HKÜ'lü Akademisyenlerin, Sinirasan Kitlesel Göçle Radikallesmesi Iliskisine Yönelik Projesi Basladi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (IISBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülügünü yaptigi, “Sinirasan Kitlesel Göç Kaynakli Radikallesme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarinin Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi basladi.

Açilis programi Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdogan, Iktisadi Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (IISBF) Dekani Prof. Dr. Hanifi Aslan, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sener Büyüköztürk, Vali Yardimcilari Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, ögretim elemanlari ile ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Proje ekibinde IISBF Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yani sira HKÜ Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Baskent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Baskent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ IISBF Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulundugu proje; Sinirasan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikallesme riskinin var olup olmadigini arastirarak radikallesme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye iliskin politika ve program önerileri gelistirmeyi planliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile