HKÜ'nün Memnuniyet Karnesi Açiklandi

HKÜ'nün Memnuniyet Karnesi Açiklandi

Üniversite Arastirmalari Laboratuvari (ÜniAr) tarafindan açiklanan 2023 Yili Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) sonuçlarina göre, alti memnuniyet kategorisinin tamaminda A ve A+ notlari alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “genel memnuniyet” siralamasinda Türkiye’deki 200 üniversite arasinda 8.nci, 74 vakif üniversitesi arasinda ise 4.’ncü sirada yer alarak bu konudaki iddiasini bir kez daha kanitladi.

https://www.uniar.net/tuma adresinde detaylari verilen arastirma sonuçlari ile olusturduklari ögrenci odakli egitim-ögretim ve arastirma ekosisteminin bu teveccühe mazhar olmasinin kendilerini son derece sevindirdigini belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bu gurur hepimizin. Bu basarinin ortaya çikmasinda emegi geçen tüm akademik/idari personelimize ve destekleri ile bize bu gururu yasatan kiymetli ögrencilerimize can-i gönülden tesekkür ediyorum. Sürdürülebilir gelecegi insa edecek yenilikçi mezunlar yetistiren uygulamali bir arastirma üniversitesi olma vizyonumuzla daha güzel neticeler almak için hep birlikte çalismaya devam edecegiz” dedi.

Tüm kategorilerde ilk yüzde 10’da yer aliyoruz

Tüm memnuniyet kategorilerinde ilk yüzde 10’da yer bularak A+ ve A notu almalarinin son derece önemli oldugunu vurgulayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Duyulan Memnuniyet kategorisinde A+ notu ile vakif üniversiteleri arasinda ikinci, tüm üniversiteler arasinda besinci sirada yer almamiz kivanç verici. Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu kategorisinde de yine A+ notu ile vakif üniversiteleri arasinda dördüncü, tüm üniversiteler arasinda on ikinci sirada yer aliyoruz. A+ notu ile tescil edilmis gerçek bir kampüs üniversitesiyiz. Bu yil kampüsümüz GreenMetric tarafindan da dünyanin en yesil ilk 300 kampüsü arasinda gösterilmisti. Bizi en çok mutlu eden sonuçlardan birisi de Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi kategorisinde vakif üniversiteleri arasinda yedinci, tüm üniversiteler arasinda onuncu sirada yer almamiz. Kariyer Planlama, Uygulama ve Arastirma Merkezimiz bu yil hakikaten çok çalisti. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda Ipekyolu Kariyer Fuari’ni Mayis ayinda üniversitemizde basari ile düzenledi.

Ögrenci Dekanligimiz ve Mezunlar Dernegimiz ile birlikte kariyer yönetimi konusunda projeler gelistiriyoruz. Is dünyasiyla tam entegrasyon saglamaya çalisiyoruz. Yapay zekâ destekli kisisellestirilmis egitim-ögretim ve arastirma ekosistemine evrilme projemize basladik ve olgunlasmasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Yenilikçi ve girisimci mezunlarimizin topluma ve is dünyasina kilavuzluk eden öncü uygulamali arastirmalari hizla hayata geçirecegine yürekten inaniyoruz” seklinde konustu.

Rektör Dereli “ÜNIAR Altin Ödülü”ne layik görüldü

Üniversitelerinde göstermis olduklari performansa göre rektörleri de degerlendiren ÜniAr, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi “ÜniAr Altin Ödülü”ne layik gördü. Kampüs yasaminin verimliligi, düzenlenen etkinlikler, akademik faaliyetler, egitim-ögretim kalitesi ve ögrenciler ile kurulan sicak ve etkin iletisim, bu ödüllerin ve derecelerin kazanilmasinda büyük rol oynadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile