Hkü Rektörü Özdemir “dünya Kadınlar Gününü' Kutladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Eğitim hakkından mahrum kalmış bir kadın; şiddet, ayrımcılık, işsizlik, erken evlendirilme, kadın ticareti başta olmak üzere olmak üzere birçok sorunun nesnesi durumuna gelmektedir"dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir mesajında, “21. yüzyıla ve hayatımıza damgasını vuran bilimsel ve teknolojik tüm gelişmelere rağmen, dünyanın her yerinde ve her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınların çeşitli sorunlarının olduğunu görüyoruz. Kadının başta anne, anneanne, babaanne, teyze, hala, kız kardeş, eş, iş arkadaşı, meslektaş vb. rolleri dikkate alındığında; toplumdaki ve hayatımızdaki yeri düşünüldüğünde bu sorunların, sadece kadınların değil, hepimizin sorunları olduğu daha iyi anlaşılır. Başka bir ifade ile kadınla ilgi sorunlar insan olmanın ve insanlığın sorunlarıdır"dedi.

Kadının karşı karşıya olduğu sorunların çeşitli sebepleri olsa da, en temel ve kök sorunun ‘eğitimsizlik’ olduğundan şüphesi olmadığını ifade eden Özdemir,"Dünyanın birçok ülkesinde kadınların en temel insan hakkı olan ‘eğitimden’ mahrum olduğu, eğitime erişemediği, çeşitli sebeplerle okuldan erken ayrıldığı veya devam edemedikleri görülmektedir. Eğitim hakkından mahrum kalmış bir kadın; şiddet, ayrımcılık, işsizlik, erken evlendirilme, kadın ticareti başta olmak üzere olmak üzere birçok sorunun nesnesi durumuna gelmektedir. Kalkınmanın, gelişmenin, çağdaş ve sağlıklı bir toplumun mimarlarının bu durumda olması kabul edilemez"dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak kadınların sorunlarının farkında olduklşarını kaydeden Özdemir şunları söyledi: "Eğitim, meslek ve beceri edindirerek istihdam oluşturma; demokratik katılım, eşitlik ve temel insan haklarının yaygınlaştırılması ve toplumda yerleşmesi bağlamında bu sorunları çözmeye çalışacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu çerçevede iyi bir örnek olarak SODES’le birlikte yaptığımız bir proje ile kadınlarımıza eğitim verdik ve mesleki beceriler kazandırdığımız ifade etmek isterim. Bu proje ile Gaziantep’te yaşayan 75 kadına, kentsel yaşamın beraberinde getirdiği çeşitli zorluklara göğüs gerebilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgiyi kazandırdık ve yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için onlara yol göstermeyi amaçladık. Bilgi temelli toplum oluştururken en büyük hedefimiz kadınları bilgilendirmek, toplumsal süreçlere dâhil etmek ve meslek sahibi olmaları sağlamaktır. Kadınlarımızın toplumdaki saygın yerine ancak ve ancak eğitimle yükselebileceğinin bilincinde olarak ‘Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile