Hobi Olarak Basladigi Taki Tasarimini, Üniversitede El Sanatlari Egitimi De Görüp Gelir Kapisina Dönüstürdü

Düzce'de 5 yil önce taki tasarimina gönül veren Sengül Keser, atölyesinde hazirladigi farkli modelleri Türkiye'nin dört bir yanindaki müsterilerine ulastiriyor Girisimci Sengül Keser: 'Evde bos oturmak yerine, is atölye açmaya kadar geldi'.

CEM ALI KUS - Düzce'de hobi olarak basladigi taki tasarim isini, ürünleri sosyal medyada ilgi görünce büyüterek açtigi atölyede sürdüren Sengül Keser, aile bütçesine katki saglamanin mutlulugunu yasiyor.

Evli ve iki çocuk annesi ev hanimi Sengül Keser (45), evde oturmaktan sikilinca 5 yil önce Düzce El Sanatlari Egitim Merkezi Müdürlügünde taki tasarim kursuna gitti.

Burada 4 yil egitim alan Keser, evinde tasarladigi takilari sosyal medya üzerinden satmaya basladi. Ürünleri kisa sürede büyük ilgi görünce islerini büyütmeye karar veren Keser, bu sirada Düzce Üniversitesi Kaynasli Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatlari Bölümü'nü de bitirdi.

Geçen yil mezun olmasinin ardindan taki üretim ve tadilat islerinin yapildigi atölye kuran Keser, tasarladigi birçok taki çesidini kargo araciligiyla Türkiye'nin dört bir yanindaki müsterilerine ulastiriyor.

Keser, AA muhabirine, önce taki tasarim kursuna gittigini, daha sonra kalfalik, ustalik ve usta ögreticilik sürecini tamamladigini anlatti.

Tasarim isine önce evde devam ettigini belirten Keser, "Atölye ortami gerekmeyen takilar yaptim. Daha sonra elimde ürünler çogalmaya basladi. Sosyal medya hesabi açtim, oradan satislarim basladi. Islerim açildikça daha büyük düsünmeye basladim. Genelde bu gibi atölyeler Istanbul, Ankara ve Izmir gibi büyük sehirlerde oluyor. Ben Kapali Çarsi ortamini Düzce'ye tasimak istedim." diye konustu.

Istanbul, Ankara ve Izmir'den yogun siparis aldigini ifade eden Keser, sözlerini söyle sürdürdü:

"Düzce Üniversitesinde bitirdigim bölüm tasarim alaninda bana katki sagladi. Daha sonra atölye açmaya karar verdim. Burada sifirdan taki üretimi, onun haricinde tadilat, tamirat tarzinda üretim yapiyoruz. Burasi bir imalat atölyesi. Düzce ve disindan taleplerimiz oluyor, onlari yapiyoruz. Evde bos oturmak yerine, is atölye açmaya kadar geldi."

Keser, atölye açma sürecinde kendisine en büyük destegi veren esine ve kurs egitmenine tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile