Hobisi Isi Oldu, Simdi Hedefi Yurt Disina Satis Yapmak

Hobisi Isi Oldu, Simdi Hedefi Yurt Disina Satis Yapmak

Antalya’nin Aksu ilçesinde pandemi döneminde hobi olarak basladigi ahsap oymaciligi ile yaptigi kuksa bardaklarin siparis üzerine üretimine baslayan Ahmet Sener, ürünlerini ülke sinirlari disina tasimayi hedefliyor.

Ahmet Sener, 2015 yilinda arkadaslariyla gittigi kampta tesadüfen karsilastigi ana vatani Iskandinav ülkesi olan kuksa bardagini pandemi döneminde evinin bahçesinde hobi amaçli yapmaya basladi.

Hobi olarak basladigi kuksa bardaklari 1 buçuk yil önce kurdugu atölyede üretmeye baslayan Sener, iç piyasanin yaninda yakinda yurt disi satislarina da baslayacagini söyledi.

Müsterilerinin istegi üzerine ürünler yaptigini ifade eden Ahmet Sener, “Siparis üzerine kuksa bardak yapiyorum. Yakin arkadaslarimdan talepler aliyorum. Istedikleri ölçü ve sekilde kuksa bardak yapiyorum. Tamamen dogal ürünlerden ve kimyasal hiçbir ürün kullanilmadan üretiyorum. Dogalligi tercih edenler talep ediyor. Çay, kahve ve çorba içiliyor. Özellikle dayanikli ve kirilmaz oldugundan kampçilar tercih ediyor” dedi.



“Hobim isim oldu”

Internetten videolar izleyerek ise basladigini belirten Sener, “Evimin bahçesinde basladim, 1 buçuk yildir atölyemde hizmet veriyorum. Her geçen gün kendimi gelistiriyorum. Dogru ekipmanlari, dogru malzemeleri kullanarak çalisiyorum. Daha önce birçok iste çalistim. Çiftçilikte yapiyorum. Yurt disina seramik yapan arkadasimla birlikte bu çalismayi ülke sinirlarina tasimayi düsünüyorum” seklinde konustu.



“Sevgililer Günü paketi 300 TL”

Kök ceviz ve ihlamur agacindan üretim yaptigini söyleyen Sener, “Müsterilerimiz hangi agaçtan istiyorsa onu yapiyorum. En saglam kök ceviz agaci. Dayanikli. Iskandinav modelini en çok kampçi arkadaslarimiz tercih ediyor. Simdiye kadar 300’ün üzerinde bardak yaptim. Yilbasi paketlerimiz vardi, 400 TL’ye satmistim. Sevgililer Günü’ne özel çift bardak paketini 300 TL’ye satisini yapacagiz. Perakende olarak ihlamur agaci 150 TL, kök ceviz agacindan yapilan bardagimiz 180 TL olarak satis yapmaktayiz” dedi.

Günde 7 bardak yapabildigini söyleyen Sener, “issizlik diye bir sey yok. Isi kendiniz üretebilirsiniz. Kendinize güven çok önemli. Biri bana 1 buçuk yil önce atölyen olacak, kuksa bardak üretip satacaksin demedi. Ben bunu yapacagim, basaracagim dedim. Pandemi bize bir vesile oldu, o sayede ekmek teknemizi olusturduk. Ilk basladigimda bir bardagi 3 günde yapiyordum. Simdi kahve içmek için bir saat sonra bardagim hazir. Günde 7 tane bardak yapabiliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile