Hobisi Meslegi Oldu

Hobisi Meslegi Oldu

KIRSEHIR – Kirsehir’de Ahi Külliyesi alaninda açilan Zanaatkarlar Çarsisi’nda hobi olarak basladigi ahsap oyma ve boyama isi meslegi haline gelen Hakan Öztürk, unutulmaya yüz tutan ahsap oyma ve boyamayi yeni nesle de aktarmak istedigini söyledi.

Kirsehir’in Çiçekdagi ilçesinde amatörce basladigi ahsap oyma ve boyama islerini gelistirerek meslege dönüstüren Hakan Öztürk, külliye alaninda kendisine gösterilen ilgiden memnun. Hobi olarak basladigi islerin meslege dönüsmesiyle kendini yetistirdigini söyleyen Öztürk, “Hiçbir egitim ve kurs almadim. Ne çirak ne de ustam var. Hobi olarak baslamistim bu ise, kendimi gelistirip isimi ilerlettikçe bu durum bende meslege dönüstü. Bundan sonrasi için ise zor eserlere imza atmayi düsünüyorum” dedi.

Unutulmaya yüz tutmus ahsap oyma ve boyama isini yeni nesle aktarmak istedigini belirten Öztürk, “Yaptigim her eserin tasarimi da kendime ait. Cumhuriyet tarihinin ilk külliye alaninda Ahi esnafi olarak yeni yetisen neslin neyin nasil yapildigini da görmesini istiyorum. Atölyeme ilgi yogun” diye konustu.

Kil testeresi ve yapistirici kullanarak ev modelleri insa eden Öztürk, “Sadece kil testeresi ve yapistirici kullanarak farkli modellerde evler insa ettim. 400 parçadan olusuyor. Ev yapimlari ise 2 aydan fazla zaman aldi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile