Hocali Katliami Sehitleri Igdir'da Anildi

Hocali Katliami Sehitleri Igdir'da Anildi

Ermeniler tarafindan 1992 yilinda Azerbaycan’in Hocali kentinde gerçeklestirilen katliamda sehit olanlar, Igdir’in Melekli kasabasinda düzenlenen törenle anildi.

Igdir-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birligini Yasatma ve Destekleme Dernegi tarafindan hazirlanan program Igdir Melekli kasabasi as evinde gerçeklestirildi.

Düzenlenen anma programi sehitler için saygi durusu, Istiklal Marsi, Azerbaycan Milli Marsi okunmasi ile Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Serdar Ünsal yaptigi açiklamada, "Bundan 30 yil önce 25 Subat’i 26 Subat’a baglayan gece Rus birlikleri ile birlikte Ermeniler Daglik Karabag’in bir kasabasi olan Hocali sehrine saldirarak 700’den fazla insani sehit etmis yüzlerce insani esir almistir. Bir Türk yurdu olan Erivan’da yasayan Azerbaycan Türklerini de evlerini biraktirarak terk ettirmistir. Binlerce Azerbaycan Türk’ü evini barkini birakarak kaçkin duruma düsmüstür" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile