Hollanda: 1 - Japonya: 0

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)

Hollanda: Maarten Stekelenbur

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)

Hollanda: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder (Dk. 82 İbrahim Afellay), Nigel de Jong, Rafael van der Vaart (Dk. 71 Eljero Elia), Robin van Persie (Dk. 89 Klaas Jan Huntelaar)

Japonya: Eiji Kawashima, Yuki Abe, Yuji Nakazawa, Tulio, Yuichi Komano, Yuto Nagatomo, Yoshito Okubo (Dk. 78 Keiji Tamada), Yasuhito Endo, Makoto Hasebe (Dk. 78 Shinji Okazaki), Daisuke Matsui (Dk. 65 Shunsuke Nakamura), Keisuke Honda

Gol: Dk. 52 Wesley Sneijder (Hollanda)

Sarı kart: Dk. 37 Gregory van der Wiel (Hollanda)

2010 Dünya Kupası'nın güçlü ekiplerinden Hollanda, gruptaki ikinci maçında da Japonya'yı Sneijder'in golüyle 1 - 0 yenerek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

2010 Dünya Kupası E Grubu'nda Hollanda, Japonya'yı 1-0 yenerek grupta 2'de 2 yaptı. Japonya, Avrupa'nın güçlü temilsicisi Hollanda karşısında maça iyi başlarken ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya iyi başlayan taraf Hollanda olurken beklenen gol 52. dakikada Sneijder'in ayağından geldi. Karşılaşmanın 52. dakikasında van Persie'nin çıkardığı topta ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruş yapan Wesley Sneijder takımını 1-0 öne eçirdi.

Golden sonra tam bir Japonya taarruzu başladı. Asya temilcisi, özellikle Okubo ve Honda'yla rakip kaleyi oldukça zorlarken önemli fırsatlar da yakaladı. Ancak Hollanda savunmasının başarılı oyunu ve özellikle kaptan Hasebe'nin bu maçtaki kötü performansı Japonya'yı da olumsuz etkiledi.

Maçın son 10 dakikasında oyunun kontrolünü tekrar eline alan Hollanda, 84. ve 87. dakikalarda Afellay'la net iki gol pozisyonundan da yararlanamadı. Japonya'da da 90+1. dakikada Okazaki'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top az farkla üstten dışarı gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hollanda, Japonya'yı 1-0 yenerek puanını 6'ya çıkardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile