Hollanda Diplomatik İlişkilerinin 400'üncü Yılı

Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 400'üncü yılı etkinlikleri kapsamında yürütülen proje çalışmalarına katılmak üzere Hollanda'dan Kütahya'ya gelen heyet, el sanatlarıyla ilgili inceleme yaptı.

Diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kültürel etkinlikler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Hollanda Tasarım Kurumu'nun destekleriyle Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği'nce ''Yaratıcılık Köprüleri: Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere'' başlıklı proje başlatıldı.

Projeyle Türkiye'nin geleneksel el sanatlarının, Hollanda'nın tasarımlarıyla bir araya getirilmesi amaçlandı.

Kütahya, Eskişehir, Şanlıurfa ve Bursa'nın İznik ilçesindeki tasarım atölyelerini gezen Hollandalı tasarımcılar, bu kentlerde el sanatlarıyla ilgili incelemeler yürütüyor.

Proje çalışmalarına katılmak üzere Hollanda'dan Kütahya'ya gelen tasarımcıları, tarihi Keler Konağı'nda kabul eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 400'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikleri önemsediklerini bildirdi.

Çalışmaların en önemli ayağının, Dumlupınar Üniversitesi'nde gerçekleştirildiğini dile getiren İça, şöyle konuştu:

''Sanatla buluşturacak tasarım atölyeleri ve bu tür imkanları, üniversitemizdeki uzmanlar sağlayacak. Biz de Kütahya'nın çinicilik ve geleneksel sanatlarına sahip çıkan yerel yönetimler olarak konuklarımızı ağırlıyoruz ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında üretilen çalışmalar, 16 Ekim'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde sergilenecek. Kütahya'nın adı ve yaptığımız çalışmalar da bu etkinlikte en güzel şekilde yer alacak.''

İça, konuklarına çini tabaklar hediye etti.

Konuk heyet, daha sonra Kütahya Belediyesi El Sanatları Merkezi ile çini atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile