Dünya genelindeki ekonomik kriz, Avrupa genelinde de hükümetleri sarsmaya devam ediyor. Hollanda da bu durumdan ciddi derecede etkileniyor. Hollanda’nın siyasi gündemini kemer sıkma politikaları oluşturuyor. Özellikle halkın alım gücünün Son yıllarda azalması ve borçlarının artması geleceğe olan güvensizliği artırıyor. Hollanda'da geçici hükümetin Maliye Bakanı Jan Kees Jager, ekonomik olarak güvenin tekrar yakalanması için kemer sıkma politikalarının ve kesintilerin devam etmesinin isabetli olduğunu savundu. Jager, "Biz krizi azaltmak, ekonomiye olan güveni sağlamak için yatırımcılara güven vermeliyiz.'' dedi.
Bakan Jager ekonomik krizden çıkmanın yolunun istikrarlı bir politika ve süreklilik olduğunu ve yeni yapılanmanın hedefe ulaşmada daha önemli olduğunu söyledi.
Jager, "Bütün dünya ekonomik anlamdaki gelişmeleri yakından izliyor. Ekonomiye olan güven, krizi yok etmek için yeterli bir durum değildir. Bizler sadece hedefe ulaşmak için yeni pazar alanlarını oluşturmalıyız. Bunun içinde mümkün olduğunca isabetli yatırımlar yapmalıyız." ifadelerini kullandı. Maliye Bakanı Kees de Jager, birçok ülkenin borcunun İkinci Dünya Savaşı'nın Sonund ki borç krizinden daha yüksek olduğu dikkat çekti. Jager, "O dönemde güçlü ekonomik büyüme ve borçların artması sebebi ile yüksek enflasyon oluşmuştu. Bu olasılık şu anda artık yok. Büyüme ve gelişme daha fazladır. Şimdi yüksek borç sebebi ile sadece zor ve sıkı adımlar geliyor olabilir.'' dedi.
Hollanda Maliye Bakanı: Kemer Sıkma Politikaları İsabetli
Hollanda'da geçici hükümetin Maliye Bakanı Jan Kees Jager, ekonomik olarak güvenin tekrar yakalanması için kemer sıkma politikalarının ve kesintilerin devam etmesinin isabetli olduğunu savundu.