Hollanda, Roterdam İslam Üniversitesi'ni resmen tanıdı

Hollanda'nın başkenti Roterdam'da kurulan İslam Üniversitesi, Mayıs 2010 itibariyle resmen tanındı. Asıl kuruluş yılı olan 1997'den bu yana eğitim öğr

  Hollanda ' nın başkenti Roterdam ' da kurulan İslam Üniversitesi , Mayıs 2010 itibariyle resmen tanındı . Asıl kuruluş yılı olan 1997 ' den bu yana eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettiren üniversitenin 30 personeli ve 640 öğrencisi bulunuyor .

Üniversitenin tanıtım toplantısında konuşan Kurucu Rektör Prof . Dr . Ahmet Akagündüz , Avrupa ' da önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan üniversitenin İslami ilimlerinin öğretilmesi ve bölgedeki Müslüman nüfusun ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir mesafe aldıracağını anlattı .

Topkapı Eresin Otel ' de düzenlenen basın toplantısıyla konuyla ilgili bilgiler verildi . Toplantıya üniversite yetkililerinin yanı sıra rektör Prof . Dr . Ahmet Akagündüz ile eski milletvekili ve üniversite öğretim görevlisi Nevzat Yalçıntaş da katıldı .

YALÇINTAŞ : AVRUPA ' DAKİ YAKLAŞIK 50 MİLYON MÜSLÜMANIN İHTİYAÇLARINA HİTAP EDECEK

Toplantıda açıklamalarda bulunan ve üniversitenin kuruluşu ile işletilmesi konusunda kendisiyle istişare edildiğini anlatan Nevzat Yalçıntaş , Bulgaristan da 1 milyon , Romanya ' da 400 bin civarında Müslümanın yaşadığını ve bu sayıların bir çok Avrupa ülkesinde arttığını anlattı . Avrupa ' daki Müslüman nüfusun 50 milyona yaklaştığını dile getiren Yalçıntaş , bunun önemli bir kısmını da Türk kökenlilerin oluşturduğunu söyledi . Yalçıntaş " Sadece Almanya ' da 4 milyon 200 bin Müslüman yaşıyor deniliyor . Peki bunların dini eğitimi gereksinimleri nasıl karşılanacak? Bu ihtiyaçlardan dolayı Hollanda makamlarına müracaatla gerekli izin alındı . " dedi .

Yalçıntaş , üniversitenin asıl kurucusunun Prof . Dr . Akgündüz olduğunu ve açılışın 1997 yılında yapıldığını , ancak asıl tanınma ve faaliyete geçmenin 2001 yılında gerçekleştiğini belirtti .

Yalçıntaş , " 20 Mayıs 2010 günü Hollanda makamları bu üniversitenin resmi kabulünü yaparak onayladı . Denkliği kabul edildi . Her şeyden önce orada yaşan 5 milyon insan için çok önemli bir haberdir . Oradaki manevi değerleri öğretecek bir kuruluşa sahip olundu . Rusya ' yı da katarsanız 40 ve hatta 50 milyona yaklaşan Müslüman nüfus için çok önemli bir haberdir . Bütün bir Avrupa için önemli bir haberdir . Avrupalılar bunun kendileri için de çok iyi haber olduğunu anlamıştır . " dedi .

Toplantıda konuşan kurucu Rektör Akgündüz ise üniversitenin resmi olarak kabulü ile İslamın daha iyi anlatılması ve yaşanması için fırsat oluşturulduğunu dile getirdi . Akgündüz , " Hollanda yüksek öğretim kurumu kurmanın en zor olduğu yerlerden biridir . Avrupalıların ısrarla İslamı oryantalist bir yaklaşımla anlatma alışkanlığı var . Bunun tek istisnası Hollanda ' dır . Orada Katolik üniversitesinin tanınması 50 yıl sürmüş . Bize de aynı şeyi söylemişlerdi . Bürokratik engeller çıktı . Ancak yılmadık ve sabırla bekledik . Sonunda resmi olarak üniversitenin kabulü sağlandı . " dedi .

Akgündüz , " 2010 yılına kadar resmi olarak tanınmadığımız için diplomamızın değeri yoktu . Kağıt hükmündeydi . Artık resmi olarak a Hollanda Hükumeti tarafından kabul edildik . 17 eğitim , 13 kişilik de idari kadromuz var . 8 bin 500 metrekarelik alanı var . 130 ' u resmi 640 talebemiz var . Tanınıncaya kadar AB ülkemeri dışından öğrenci alamıyorduk . Ancak şimdi tüm dünyadan alabiliyoruz " dedi .

Akgündüz , resmi olarak tanınmanın 1 Eylül 2010 tarihinden geçerli olacağını sözlerine ekledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile