Hollywood Smile Uygulamasinda Hekim Görüsü Önemli

Hollywood Smile Uygulamasinda Hekim Görüsü Önemli

Dis ve Çene Cerrahisi Uzmani Dr. Dt. Sancar Simsek, Hollywood gülüsünün beyazlatma, ortodonti, veneerler ve kaplamalarin bir arada kullanilmasiyla elde edilen, kisiye özel ideal gülüs tasarimi oldugunu belirterek, gülüs tasarimi olusturulurken hekim görüslerinin dikkate alinmasi gerektiginin altini çizdi.

Agiz Dis ve Çene Cerrahisi Uzmani Dr. Dt. Sancar Simsek, son zamanlarin trend uygulamalari haline gelen ’Hollywood gülüsü’ olarak adlandirilan gülüs tasarimi ile ilgili önemli bilgiler aktardi. Hollywood gülüsünün beyazlatma, ortodonti, veneerler ve kaplamalarin bir arada kullanilmasiyla elde edilen, kisiye özel ideal gülüs tasarimi oldugunu ifade eden Simsek, gülüs tasarimi olusturulurken hekim görüslerinin dikkate alinmasi gerektiginin de altini çizdi.

Gülüs tasarimi olusturulurken dikkat edilmesi gereken faktörlerin oldukça önemli oldugunu belirten Simsek, "Gülüs tasarimina ilk önce yüz hattinizin hangi geometrik sekle uydugu tespit edilerek baslanir. Kisinin yüzündeki hatlar disin hangi formda seçilmesi gerektiginin sifrelerini içerir. Erkek ve kadin anatomisi birbirinden farklidir. Erkeklerde yüz hatlari daha keskin ve belirgindir. Alin burun, çene ucu orantisi kadin yüzüyle farkliliklar gösterir. Kadinlarda geçisler daha yumusak, burun ve kas kemerleri daha siliktir. Dislerde de ayni paralellik vardir. Buna bagli olarak gülüs tasarimi olustururken, yüz hatlariniz cinsiyetiniz, yasiniz, gülüs simetrisi, dislerinizin siralanisi ve renkleri, dudaklariniz, dis etleriniz gibi etkenler belirleyici faktörlerin basinda geliyor" dedi.



Kadinlarda gülüs tasarimi

Kadinlardaki gülüs tasarimi konusunda bilgi veren Simsek, "Ortadaki iki dis yandaki dislerden biraz daha uzundur, komsu dislerin köseleri arasinda minik araliklar vardir. Dislerin köseleri daha yumusak döner, gülme hatti yukari dogru kavislidir" ifaderini kullandi.

Erkeklerde gülüs tasarimi

Simsek, "Erkeklerde ise komsu disler daha düz bir hatta birlesirler, dislerin hatlari daha belirgindir, gülme hatti daha düzdür. Genel olarak gülüs ifadeleri üç ana baslikta toplanir. Bu temel kategoriler de kendi içlerinde degisik varyasyonlara sahiptir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile