Hopa'da Temel Atma Töreni Düzenlendi

Artvin - Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hopa Anaokulu binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

İlçenin Sundura Mahalesi'nde 5 bin 793 metrekarelik alanda kurulacak ve 8 milyon liraya mal olacak 24 derslikli Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi ile aynı mevkide 987 metrekarelik alanda oluşturulacak 125 öğrenci kapasiteli Hopa Anaokulu binasının temel atma törenine Vali Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, BİM AŞ İcra Kurulu Üyesi Galip Aytaç ve vandaşlar katıldı.

Kalkan, burada yaptığı konuşmada, eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "İnşallah çok kısa sürede okulun açıldığını hep birlikte görürüz. Okulun gelecek eğitim öğretim yılının ikinci yarısında hizmete gireceğine inanıyorum" dedi.

Çocukların en iyi okullarda eğitim görmeyi hak ettiklerini çünkü ülkenin geleceği olduklarını ifade eden Kalkan, şöyle devam etti:

"Artvin'in bütün ilçelerinde olduğu gibi Hopa ilçemizde de eğitim öğretim ve yatırımlar anlamında ciddi gayret sarfediyoruz. Bu doğrultuda iki eğitim kurumumuzun temelini atacağız. Şüphesiz devletin kaynaklarıyla biz elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu noktada iş adamlarımız da sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tip yatırımlara öncelik ediyorlar. Okulları yaptıracak BİM AŞ'nin Hopa'da bir kaç mağazası var. Buraya kazandıracağı 8 milyon lirayı aşkın tutardaki okul kompleksi ile beraber Hopalılara büyük bir hizmet olacaktır. Hopalılar bunu fazlasıyla hak ediyorlar. Huzura ve güvene ihtiyacımız var eğer ülkemizde huzur, güven ve istikrar olursa inanıyorum bu yatırımların daha fazlasını yapabilecek büyük bir devletiz."

Kışla, bir anne ve baba için en büyük sermayenin çocukları olduğunu vurgulayarak, "Ben ondan daha büyük sermeye görmüyorum. O bakımdan geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlik için ne kadar emek versek, ne kadar yatırım yapsak azdır ve haklarıdır. Çocuklarımıza hizmet etmek ve onları en iyi şekilde yetiştirmek hem sizlerin hem eğitim kadrosunun hem de bizlerin vazifesidir. O bakımdan eğitim yatırımları, yatırımın en kutsalı ve en değerlisidir" diye konuştu.

Aytaç ise kurum olarak sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hopa ilçemize okul yapma kararını heyecanla ve şevkle aldık. Şahsen ve kurum olarak eğitime çok önem veriyoruz. Eğitim her şeyin başlangıcıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmek eğitimden geçiyor. Onun için çağımızın hastalığı obezite ile mücadele konusunda da gençlerimizi bilinçlendirecek projemiz daha var. Bu ülkede yaşıyoruz, az veya çok para kazanıyoruz. Ülkemize yatırım yapmak her vatandaşın ve kurumun görevidir diye düşünüyorum. Biz de bu anlayışla eğitimin çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum."

Konuşmaların ardından Kalkan, Kışla ve Aytaç, butona basarak önce Hopa Anhadolu İmam Hatip Lisesi'nin ardından da Hopa Anaokulu binasının temelini attı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile