Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Akyürek Açıklaması

'Yapım devam eden yeni Hopa Ticaret Merkezi inşaatında yüzde 70'lik fiziki gerçekleşme sağlandı'.

Hopa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, yapım devam eden yeni Hopa Ticaret Merkezi inşaatında yüzde 70'lik fiziki gerçekleşme sağlandığını, 2016 yılının ilk yarısında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hopa ilçesinin Kafkas ve Orta Asya ülkelerine açılan ve yaklaşık 700 milyon dolarlık ihracat ve ithalat kapasitesiyle bir ticaret merkezi olduğunu belirtti.

Hükümet Konağı'nın bitişiğinde yapımı devam eden ve 2014 yılının Ağustos ayında temelini attıkları yeni ticaret merkezi binasının 10 kat olduğunu, 8 katının hizmet ofislerinden oluştuğunu dile getiren Akyürek, 'Ayrıca 15 araçlık otopark-mescit zeminde 2 iş yeri, hizmet katları 250 kişilik konferans salonu 65 metrekarelik fuaye alanı ve 165 metrekarelik kafe ve restoranı içermekte olup toplam hizmet binamız 4 bin 100 metre kapalı alan sahip olacaktır. Hizmet binamızda ihracatımızla, ticaretimizle ilgili olup hizmeti diğer illerden aldığımız kurumları davet ederek hiçbir bedel almadan ofis tahsisi yapacağız' dedi.

Son yıllarda ilçenin göç veren değil hızla gelişen ve göç alan bir ilçe olduğunu kaydeden Akyürek, 'Hopa'da artan ticarete katkı sunmak için çağın koşularına uygun son teknolojiye göre dizayn edilmiş hizmet binası ve yetişmiş eğitimli personeliyle ticaretin gelişmesi için önemli dinamiklerden olacağını düşünmekteyiz' ifadesini kullandı.

Akyürek, Hopa'nın Kafkaslara ve Orta Asya ülkelerine açılan kara, deniz ve hava yolu olan, aynı zamanda Türkiye'nin önemli limanlarından birine sahip olduğuna işaret ederek, 'İlçe olarak sahip olduğumuz bu olanakları iyi değerlendirmemiz gerekir. Liman çalışmazsa gümrük kapımız ihtiyaca cevap vermezse Doğu Karadeniz'de artan turizmden pay almazsak, nakliye sektörünü hak ettiği yere oturtmazsak ticaret artmaz ve refah seviyemiz yükselmez. Bunun için yeni projeler üretmeli mevcutları desteklemeliyiz. Oda olarak HOPAPORT ile ortak protokolle kurvaziyer turizm proje çalışması başlattık' diye konuştu.

Türkiye'nin 950'ye yakın ilçelerinin içerisinde ekonomik aktivitesi ve farklı iş kollarına bakımından Hopa'nın ilk 7 içerisinde yer aldığını belirten Akyürek, 'Kafkaslara açılan sınır ilçesi olan Hopa'nın ekonomik aktivitesi ile tarımdan denizine, uluslararası lojistikten ihracatına kadar birçok farklı iş çeşitliliğiyle zengin potansiyeliyle doğu kavşağı görevindedir. Odamızda 800 civarında kayıtlı üyemiz var. Bunlardan 550'i aktif çalışmaktadır' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile