Horonlar Grup Yarışmaları Artvin'de Başladı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca düzenlenen Artvin Horonlar Grup Yarışmaları başladı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmalar öncesi açılış konuşması yapan Vali Kemal Cirit, iki gün sürecek yarışmalarda Anadolu'nun tüm renklerini göreceklerini belirterek, "Bugün bölgesel bir oyunu buradan izleyeceğiz ama Anadolu'nun tüm renklerini değişik illerden gelen arkadaşlar kendi bakış açılarıyla ve kurallarına uygun olarak bize gösterecek" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin'in halk oyunlarının kalbi olduğunu ifade ederek, "Burada inşallah iyi olan kazanır. Sizleri burada karşılamaktan, ağırlamaktan onur duyduk" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya her coğrafyannı kendi kültürünü oluşturduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Öyle coğrafyalar vardır ki gelenekleriyle, görenekleriyle, sevinçleriyle, acılarıyla kendi kültürünü oluşturur. Kültürün en önemli parçası olan folkloruyla, halk oyunlarıyla ortaya döker. Halk oyunları oynandığı zaman zannetmeyin ki bu sadece bir oyundur. Her ilin, yörenin duygularını, düşünceleri ve kimlik yapılarını bünyesinde birleştiren bir kültür dalıdır halk oyunları."

Yarışmaları, Vali Cirit, Belediye Başkanı Kocatepe ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaya'nın yanı sıra Halkoyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yazan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ile vatandaşlar da izledi.
Artvin, Rize, Trabzon, Düzce, Giresun, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Ordu, İzmir ve Zonguldak'tan 41 ekibin katıldığı yarışma 2 gün sürecek. Yarışmalar geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride yapılacak.
Yarışmalarda dereceye girecek ekipler, ileri bir tarihte yapılacak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile