Hrant Dink Davasına Sanık Ali Fuat Yılmazer'in İfadesiyle Devam Ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davaya, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube müdürü Ali Fuat Yılmazer’in sorgusuyla devam ediliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 35 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında, tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube müdürü Ali Fuat Yılmazer hazır bulundu. Duruşmada bazı sanıklara ise Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile bağlanıldı.

Davanın bugünkü oturumunda, bir önceki duruşmada sorgusuna başlanan tutuklu sanık İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ifadesiyle devam ediliyor. Yılmazer’in ifadesini tamamlaması ve çapraz sorgusunun bitmesinin ardından, bir önceki duruşma alınan ara karar gereği tanıkların dinlenmesine geçilmesi bekleniyor.

Mahkeme davanın 20 Ocak 2017’de görülen duruşmasının ardından verdiği ra kararında, dönemin İstanbul Valisi - eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, eski emniyet müdürleri Hanefi Avcı, Selim Kutkan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan istihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcıları Ayhan Falakalı ve Recep Güven ile gazeteci Nedim Şener’in de arasında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Ramazan Akyürek ile Coşgun Çakar’ın "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme, görevi kötüye kullanma" suçlarından 23’er yıldan 44’er yıla kadar, Ali Fuat Yılmazer’in "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı örgüt kurmak, resmi belgeyi yok etme, görevi kötüye kullanma" suçlarından 19 yıldan 32 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Engin Dinç ve Ahmet İlhan Güler’e 22 ‘şer yıla kadar hapis istemi

Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, görevi kötüye kullanma" suçlarından 15 yıl 6’şar aydan 22’şer yıla hapis cezası istenen iddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 6’şar aydan 2’şer yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Reşat Altay’a 29 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hasan Durmuşoğlu’nun "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, görevi kötüye kullanma ve resmi belgeyi yok etme" suçlarından 18 yıl 6’şar aydan 29 yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç’ın ise "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile