'Hristiyanlar Helal Gıda Sertifikalı Ürünleri Alacak”
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Tarım, Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, “Hristiyan Batı’nın talep noktasında bireyleri markete gelecek, ‘helal gıda sertifikalı’ ürünleri alacak” dedi.
Memur-Sen ve TOÇ BİR-SEN ortaklaşa “Helal Gıda Paneli” düzenledi.
İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, TOÇ BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Ayhan Akdeniz, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Helal Gıda Sertifikasyon Kurulu denetçileri, fıkıh uzmanları ve sendika üyeleri katıldı.
Panel, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan TOÇ BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Ayhan Akdeniz, “Biz TOÇ BİR-SEN olarak gıda işini yürüttüğümüz için bunu üzerimize vazife edindik. İnsanların helal gıda tüketmesi Bakara süresinin 168’inci ayetinde geçiyor. Sizleri bilinçlendirme adına böyle bir panel düzenledik. Bu panel sonrasında hayatımızda bazı sorgulamalar yapacağız. Buradan da olumlu duygularla ayrılacağız” ifadelerini kullandı
Helal kazanç kadar helal tüketiminde önemli olduğunu belirten Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, “Helal kazanmalıyız ama tükettiklerimizden de sorumluyuz. Biz Memur-Sen olarak hayırlarda yarışıyoruz. Biz işimizi ibadet bilinci ile yapıyoruz. Haksızlığın karşısında susmayı dilsiz şeytanlık olarak biliyoruz. Bir yanlışlık ve kötülük gördüğümüzde elimizde karşı koymayı, gücümüz yetmiyorsa dilimizle mücadele etmeyi, ona da gücümüz yetmiyorsa kalbimizle karşı koymayı inancımızın bir gereği olarak biliyoruz. Dolayısıyla hayatımızda, yaşantımızda, kazancımızda, ölümümüzde ‘Alemlerin Rabbi olan Allah içindir’ biliyoruz” diye konuştu.
“İLERİDE HRİSTİYANLAR HELAL GIDA ALACAK”
Helal ekonominin dünya genelinde 4 trilyon dolarları zorladığının altını çizen Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya şunları söyledi: "Dünyayı anlamlandıran yaşam koşullarıdır. Yaşamda gıda olmaz ise yaşam nasıl olacak. Dünyanın temeli yaşam, onunda temeli gıdadır. Bugün helal ekonomi dünya genelinde 4 trilyon dolarları zorluyor. Gelecek 5-6 yılda 10 trilyon dolarların üzerine çıkacak. Helal gıda konusunda Amerika’nın, Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın, Japonya’nın çok ileri düzeylerde 3-5 binin üzerinde profesör kadrolarıyla TSE gibi enstitü kuracaklar. Şu anda 4-5 trilyon dolar düzeyindeki dünya helal piyasasından pay kapmak üzere yarış içerisindeler. Onların bir İslami derdi yok, onların bir tevhidi derdi yok. Onların ekonomik derdi var. Bakıyoruz ki arz-talep dengesinde Batı kültürü ile yetişmiş, Hristiyan Batı’nın talep noktasında bireyleri markete gelecek helal gıda sertifikalı ürünleri alacak. Çünkü sağlık için, fizyolojileri için, sıhhatleri için en uygun olan odur. Bugün Batı dünyasındaki helal talep, İslam dünyasının çok önündedir.”
Konuşmaların ardından GİMDES Helal Gıda Sertifikasyon Kurulu denetçileri ve fıkıh uzmanları helal gıdalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.