Hrü Rektörü Prof. Dr. Mutlu Açıklaması

Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, uzun yıllardır tamamlanamayan yeni hastanenin ek bütçe ayrılması durumunda 2015 yılında faaliyete gireceğini bildirdi.

Mutlu, Osmanbey Yerleşkesinde düzenlediği toplantıda üniversitenin 22 yıldaki çalışmalarını ve bundan sonraki projeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Üniversite olarak özellikle son 5 yılda önemli atılım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Mutlu, bunun meyvelerini almaya başladıklarını kmaydetti.
Yayın ile araştırma ve geliştirme konularında istikrarlı bir çizgi izlediklerini aktaran Mutlu, yabancı uyruklu öğrencileri üniversiteye alarak kentin tanıtımına da katkı sunduklarını ifade etti.

Osmanbey Yerleşkesindek yapımı devam eden 600 yataklı hastanenin uzun yıllardır ödenek sıkıntısı ve projedeki değişiklikler nedeniyle tamamlanamadığını belirten Rektör Mutlu, şunları söyledi:
"Ek bütçe ayrılması durumunda yeni hastanemiz 2015 yılında hizmete girer. Hastanemizin en kısa zamanda bitirilmesi için yoğun çaba harcıyoruz, çünkü yeterince geç kalındı. Bu nedenle hem zaman açısından hemde maliyet bakımından sıkıntılar yaşandı. Şuanda ısı santralleri ve klimalarından alt yapı çalışmalarına kadar tamamlandı. İnşallah 2015'te burayı birlikte açarız. Bütçe bulunduğu taktirde bölgenin en iyi hastanesi olacağına da eminim. Tabi hocalarımız da biran önce buraya gelmek istiyor, çünkü tıp fakültesi öğrencileri burada eğitim görüyor, eğer hastane de buraya taşınırsa burada çalışanıyla, öğrencileriyle aynı kampiste olacak, dolayısıyla hastalarda değişik kampüslere gidip tedavi görme zorluğunu yaşamayacaklar. "
Mutlu, hastanenin tamamlanması durumunda vatandaşlara kolaylık sağlamak için şehir merkezindeki hastanenin poliklinik hizmeti vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Mutlu, toplantının ardından üniversitenin merkezi kütüphanesini hizmete açtı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile